dimarts, 15 de gener del 2013

Consulta bombers de Catalunya

Les Seccions sindicals i agrupacions de Bombers CCOO Generalitat, UGT Generalitat, CCOO Ajuntament de Barcelona, UGT Ajuntament de Barcelona, CATAC Generaliat, CGT Ajuntament de Barcelona i USO Aena (a Catalunya) promouran una consulta telemàtica a la plana web, www.consultabombers.eu per tal de formular les 2 preguntes següents

1. Sobre el dret a decidir
Considero oportuna l'adhesió al manifest dels col·legis professionals i associacions donant suport a la resolució del Parlament respecte a, (“la necessitat que el poble català pugui decidir lliurement i democràticament el seu futur col·lectiu, com a única via per tal de garantir el progrés social, el desenvolupament econòmic, l’enfortiment democràtic i el foment de la cultura i la llengua pròpies”)

2. Catalunya necessita un cos de bombers de país?
Catalunya ha d'obrir un proces per tal de començar a desenvolupar un nou cos de Bombers, Bombers de Catalunya com a cos únic de país, integrant els actuals serveis dependents de la Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona i Aena (al territori Català)

Aquesta consulta te com a objectiu, posar en mans dels representants polítics del Govern, Parlament, Ajuntament i Ministeri implicats amb responsabilitat a l’àmbit dels Bombers, la conclusió resultant d’aquest procés. Fent palesa la voluntat del col·lectiu que treballem en aquest sector, per tal de tenir-ho en compte a futur en la planificació, les modificacions de les lleis o la creació de noves normes al respecte i en cas afirmatiu demanant l'inici d'un proces de discussió, elaboració i formació d'un cos únic de Bombers a Catalunya.

La sectorial de l'Assemblea Nacional de Catalunya, "Bombers per la Independència" dona suport a aquesta consulta i també hi col·labora. Jo com a membre de BxI, també ajudaré en tot el que pugui, però vagi per endavant una queixa:

Els organitzadors han obviat d'aquesta consulta, el col·lectiu dels bombers voluntaris de Catalunya. Tot i així, aquest col·lectiu, que represent la MEITAT dels Bombers de la Generalitat, podrà participar-hi, gràcies a l'esforç d'uns quants bombers voluntaris, que voluntariament, valgui la redundància, donaran un cop de mà, perquè això sigui possible.

Els interlocutors dels bombers voluntaris hi són, i per tant, si se'ns busca se'ns trobarà, i en una consulta com aquesta, s'hagués donat tot el màxim suport i col·laboració. 

Esperem que sigui la darrera vegada que se'ns menysprea...

Feta la queixa, animo a tots els bombers catalans, sigui quina sigui la seva administració i el seu model de vinculació que participin en la consulta. Només treballant des de la base, i d'una manera transparent, democràtica i participativa, podrem tenir el model de bombers a Catalunya que volem. O almenys, hi haurem participat, encara que finalment sigui un altre. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada