dimecres, 30 de maig del 2012

Carta a UGT-Bombers

A la vida has de defensar els teus interesos, però sobretot el que t'has de fer és respectar. Si et deixes trepitjar una vegada, ho faran una i una altra.

El sindicat UGT-Bombers va fer l'altra dia aquest comunicat. Parlant clar i català, és intolerable un pamflet incendiari, ple de demagògia oportunista.

És hora de dir les coses com són. I és hora de fer-se respectar.

        - ¡Vais a flipar! ¡Palabra!

UGT-Bombers us queixeu de la perversió dels bombers voluntaris. Vosaltres els sindicats heu estat còmplices d’aquesta situació. Heu estat còmplices d’aquesta perversió callant com a putes quan us ha interessat que els bombers voluntaris, us vinguéssim a fer el relleu a altes hores de la matinada o us féssim les guàrdies els festius, Nadal o Cap d’any, perquè “casualment” no hi havia prou bombers professionals.

Fa masses anys que estem reivindicant, però ara, quan en el foc forestal de Rasquera, no hi havia la minyona voluntària i que heu hagut de carregar vosaltres les motxilles de mànegues, ai las! Ara us enrecordeu de nosaltres...

 - Que te pasa hombre? Tencuentras mal o algo?-
Però no us enrecordeu per veure quines son les nostres peticions i reivindicacions. No, us enrecordeu per tirar-nos merda a sobre. En cap moment he llegit que reclameu una assegurança per nosaltres. Dieu que mateixa feina igual a mateixa formació, si, però també igual mateixes condicions laborals, igual mateixa cobertura, igual mateixa responsabilitat, igual mateix comandament...


Però anem a pams...

1) Afirmeu que “els bombers professionals s’estrenyen el cinturó per mirar d’optimitzar recursos en campanya forestal oferint-nos a l’activació solament en situació de risc, els voluntaris se’ls ofereix guàrdies de 12h de permanència sigui quina sigui la previsió de risc”.

                       -Este se cree que hace bien su trabajo, pobrecillo...-

Aquesta afirmació és insultant. Voleu fer creure que vosaltres sou els bons de la pel·lícula, que feu qualsevol sacrifici i que els voluntaris som els dolents que malbaratem i gastem.

Jo d’això en canvi, faig dues lectures:

La primera, és que els bombers professionals, oi que no tindreu el parc tancat si tampoc hi ha risc? Ja que per la mateixa regla de tres, comencem a tancar parcs de bombers professionals, allà on no hi hagi risc, o on no hi hagi un mínim de sortides? Comencem a tancar parcs de professionals que sabem que hi ha nits que no tenen cap sortida, i que els bombers es vagin a dormir a casa i no cobrin aquelles hores?

I la segona, que podríem considerar que l’estiu per si sol, ja és època de risc, i que tancar parcs de bombers és una planificació estratègica molt dolenta. Primer, perquè tenint el parc obert, ja garanteixes sis persones a punt de pujar al camió. Amb el parc tancat, has de trobar el personal i es perd un temps important. A més a més, amb el parc obert, garanteixes una disponibilitat per qualsevol servei, no només per focs forestals. A l'estiu torno a dir, els bombers voluntaris, a més de focs forestals, també anem a d'altres serveis.

Les guàrdies que vosaltres dieu que se’ns ofereix, fa anys que així és fa, no volgueu fer creure que sembli una pacte d'avui entre bombers voluntaris i el Departament.

Voler tancar parcs, amics sindicalistes és trepitjar-se la mànega entre bombers.

2) Afirmeu que “el voluntariat porta mes de 150 anys prestant la seva labor altruista i desinteressada al servei del poble de Catalunya i així creiem que ha de seguir sent”.

                   -¡Claro que sí campeón!

Em sap greu dir-vos que si per desinteressada us penseu que és treballar de franc, això ÉS MENTIDA. SEMPRE s’ha cobrat alguna quantitat o altra. Des que els bombers voluntaris depenien dels Ajuntaments fins ara, sempre hi ha hagut premis, dietes o compensacions econòmiques, digueu-ho com vulgueu, però el fet que un bomber voluntari percebi una quantitat econòmica, no és una cosa d’ara.

MAI en cap època o en cap administració un bomber voluntari s’ha jugat la vida de franc, com preteneu que ho fem ara nosaltres. Només cal que mireu els reglaments dels diferents cossos de bombers catalans. I és més, quan molts de vosaltres encara no éreu bombers, aquest sistema de compensacions econòmiques ja estava establert.

També hi ha ha parcs i bombers voluntaris, que enlloc de cobrar les compensacions econòmiques les han invertit en formació, en reparar i comprar material, en condicionar el parc de bombers, etc, no tot va a parar a la butxaca d'una sola persona, si nó en un pot comú.

Penso que se us veu el llautó. Del voluntariat, de l’altruïsme voleu fer un semi-esclavatge, voleu que siguem els vostres serfs, les vostres minyones.

Voleu que treballem de franc i que us portem les motxilles en les focs forestals? Voleu això? Fet! Perquè jo, soc bomber per vocació, no per diners, com molts de vosaltres!

Jo renuncio a qualsevol renumeració econòmica, però ara, vosaltres reclameu-me una assegurança IGUAL que la vostra, una formació IGUAL que la vostra, un material IGUAL que el vostre, uns comandaments IGUALS que els vostres. M’estic jugant la vida IGUAL que vosaltres, i si tinc el mateix risc, vull tenir la mateixa cobertura, formació i material. I això no és així. Fa vint anys que dura la broma i fa vint anys que MAI ens heu ajudat! MAI! Sou uns hipòcrites!

Sincerament que cony us importa si cobrem o no cobrem?. El que us hauria d'importar és si fem bé la nostra feina, i sobretot si estem ben formats, tenim bon material i tenim una bona cobertura en cas d'accident.

3) Afirmeu que “els bombers voluntaris han obeït a contracor les instruccions i missatges manipuladors d’un “lobby"”.

          -¡Que dice este hombre se ha vuelto loco!-

Jo no m’he deixat manipular ni enganyar per ningú. Amb aquesta afirmació esteu tractant els bombers voluntaris com si fóssim nens petits que hem actuat per por i manipulats. Novament mentiu. Aquí ningú s’ha sentit amenaçat i coaccionat. Hem estat una sola veu.

Sabeu qui actua com un “lobby”. Vosaltres! Enlloc de defensar a tothom, només us defenseu a vosaltres mateixos. Mai heu mogut un dit perquè els bombers voluntaris fóssim reconeguts i respectats. La única cosa que voleu és quedar-vos amb els diners que cobrem els voluntaris. Aquest és el kit de la qüestió.

4) Afirmeu que: "la gota que ha vesat el got, ha sigut la retirada de les esquadres forestals dels parcs de bombers voluntaris per una resolució dels serveis jurídics arrel d’una denúncia feta pels sindicats i que fa que aquests parcs no es poguessin obrir si no és per l’activació d’una emergència".

               - ¿Le damos un aplauso y le dejamos que se vaya?-

Vosaltres heu estat còmplices de dues coses molt greus.

La primera, còmplices per permetre que durant tots aquests anys hi haguessin esquadres forestals en els parcs de bombers voluntaris si sabíeu que això era irregular. Perquè si sabíeu que hi havia una irregularitat, i aquesta l’heu permès durant molts anys, ara hi hauria d’haver responsabilitats en els comandaments de bombers, però també responsabilitats en els sindicats. Però potser si fins ara la permetíeu era pels vostres propis interessos i ara, heu girat la truita, també a la vostra pròpia i exclusiva conveniència.

I la segona cosa greu, que amb aquesta denuncia heu estat còmplices per deixar la meitat del territori català sense esquadres forestals, responen a una maniobra obscura i intencionada, pels vostres propis interessos i utilitzar els bombers voluntaris en la vostra guerra bruta contra l’administració. Us queixeu de que en el foc de Rasquera no hi érem els bombers voluntaris, i ara ens volíeu deixar amb parcs tancats i sense esquadres forestals...Molt contradictori tot plegat...

Ja veu intentar que les noves promocions de bombers voluntaris es quedessin sense curs bàsic i ara heu intentat que ens quedessim tancats sense esquadres forestals. Quina serà la propera maniobra contra nosaltres?

Ah! I potser que el got s’ha vesat per aquesta gota de tancar els parcs de bombers voluntaris a l'estiu, però sabeu com s’ha anat omplint? Entre d’altres coses, pel vostre continu menyspreu cap a nosaltres. Repasseu hemeroteques i veureu que cada vegada que sindicats parleu de bombers voluntaris és per tirar-nos merda al damunt.

5) Afirmeu que: "en el tràgic accident d’Horta de Sant Joan, un dels cinc companys morts era bomber voluntari".

                -Que nos está engañando, que no nos engañe, que nos diga la verdáaa-

Ara és quan realment us heu cobert de glòria! MAI us heu preocupat per nosaltres i ara reivindiqueu un mort com a voluntari? Esteu segur que un dels bombers morts a Horta era voluntari com ho soc jo? Em podeu ensenyar les hores fetes com a voluntari, o només m’ensenyareu les fetes com a GRAF? Esteu mentint, ja que els bombers GRAF d’Horta de Sant Joan estaven treballant com a GRAF, no com a bombers voluntaris.

Com podeu ser tant miserables i jugar amb els morts d’aquesta manera? Les vostres afirmacions son insultants! On éreu quan es va morir en David de Castellar del Vallès? On éreu?

6) Afirmeu que “arribat el moment aquesta associació va pactar amb la DG cobrir els buits que deixaven els bombers professionals a canvi de diners”.

                 -Això quina broma és?

Novament la paraula diners, diners i diners...esteu obssessionats!. Aquí ningú va pactar res a canvi de diners. Això és una calúmnia!

A mi, els buits que em preocupen que han cobert els voluntaris, son aquelles guàrdies que alguns de vosaltres vau deixar de fer, i que vau deixar parcs sota mínims de personal (campanya promoguda pels sindicats) i clar, al no haver prou bombers per un servei, llavors calia activar els voluntaris. Surt beneficiada la societat deixant un parc sota mínims?


7) Afirmeu que “alguns voluntaris han passat a cobrir llocs de treball estructurals que podrien ser absorbits sense cap cost ni càrrega de treball addicional pel personal professional en segona activitat.”

                     - ¡Este tío está flipao!-

Em podeu anomenar quins son aquests llocs de treball, quins son els bombers voluntaris que els han fet, i quin % representen aquests bombers voluntaris en la seva totalitat? Esteu segurs que un professional de segona activitat, pot fer totes les tasques que fa un bomber voluntari? Novament llançant simples afirmacions voleu fer d’un petit exemple, una criminalització de tot el col·lectiu dels bombers voluntaris. I això és intolerable, i és intolerable perquè no estem fent res il·legal! Repeteixo: res d'il·legal!

8) Afirmeu que "s’entén que la pèrdua de sobresous que en alguna ocasió iguala o supera a un sou mig d’un bomber".

                 - Si fos veritat, seria el record Guinnes!-

Novament una mentida a mitges. Novament una manipulació. Algun bomber voluntari ha cobrat més diners, el dia 30, que un bomber professional, contant el seu sou base, complements, perillositat, hores extres i el que sigui? Un bomber professional cobra PUNTUALMENT la seva feina realitzada aquell mes. Un bomber voluntari cobra les hores realitzades en un mes, entre TRES I SIS MESOS de RETARD. Ah! I la majoria d'hores que cobra un bomber voluntari son hores que ha fet en un sinistre, no jugant a voleibol durant la seva guàrdia!

9) Afirmeu que “la situació dels bombers voluntaris s’ha anant pervertint”.
             
               - es que me desorino -

Quants de vosaltres heu estat voluntaris? Quants de vosaltres us heu aprofitat d’aquest sistema pervers i heu tingut punts per oposicions o per les campanyes d’estiu? Abans us interessava, i ara no? Què ha canviat? Realment hauríeu de mirar el vostre voltant, veure quants professionals han estat voluntaris i sobretot se us hauria de caure la cara de vergonya per tractar-nos d’aquesta manera. I tractar d'aquesta manera LA MEITAT dels bombers que hi ha a Catalunya.

10) Afirmeu que “el 55% dels serveis realitzats dels bombers voluntaris són serveis no urgents”.

                   - ¿Si? ¿Seguro?-

Després de manipular amb les persones, ara ho feu amb les dades. Però perquè no especifiqueu més? Perquè no dieu de què es tracten aquests serveis? Pel fet de no donar cap més explicació, esteu donant a entendre, de manera intencionada, que la meitat dels serveis dels bombers voluntaris, pel fet de no ser urgents, no són importants.

Però on és la prevenció? El coneixement del territori? La revisió d’hidrants? La revisió de basses? La revisió de camins? Els simulacres? Les pràctiques? Esteu manipulant de manera intencionada. La majoria d’aquests serveis no urgents, són bàsics pel que fa la prevenció. Ho sabeu i manipuleu. Després parleu de dades sobre parcs de bombers voluntaris. Perquè no dieu que a la Vall d’Aran, Alta Ribargorça o Cerdanya, NOMÉS hi ha bombers voluntaris? Capitals de comarca com El Pont de Suert, Vielha, Les Borges Blanques o Puigcerdà tenen només bombers voluntaris. I ciutats turístiques importants com Sitges, Tossa de Mar o Cadaqués, per exemple, només tenen bombers voluntaris? O que els bombers voluntaris són majoria a 19 comarques de Catalunya? Veieu que això de les xifres és una cosa que és pot manipular depenen dels interessos de cadascú?

11) Afirmeu que “la despesa dels bombers voluntaris és superior als 2.800.000€ anuals”.

     -¡Al loro!

I després de manipular amb les persones i les dades, ara manipuleu amb els diners. Us queixeu que la Generalitat s’ha gastat 2 milions d’euros en els bombers voluntaris. Sabeu quan va rebre el vostre sindicat de diners públics? Us ho diré jo. Segons la Sindicatura de Comptes, la UGT va rebre 26 milions d’euros, per part del sector públic català l’any 2009. És a dir, els bombers voluntaris rebem de la Generalitat només el 7% del que rep el vostre sindicat en subvencions.

Com podeu ser tant hipòcrites si sabeu que la Generalitat paga a 6 mesos vista a un bomber voluntari. Us creieu que així ens podem fer rics? Us penseu que així podem sobreviure? Sou uns cínics, perquè la veritable raó de la denúncia, és que potser sou vosaltres els que voleu aquest tros de pastís. Sou vosaltres els que voleu arraconar els voluntaris i passar a cobrar aquestes hores...Com se’n diu d’això? Avarícia?

Critiqueu que un bomber voluntari, per hora de servei cobri 7’56 €/h quan s’està jugant la vida, quan en canvi, un formador cobra quatre i cinc vegades més. Us heu queixat alguna vegada d’aquesta despesa? Poseu el crit al cel, per un pressupost destinat a unes persones que s’estant jugant la vida, per unes persones que en teoria els hauríeu de tractar com a companys i no com a enemics. Si tant us preocupa la despesa pública, i que aquesta es malbarati en bombers voluntaris, feu un gest de solidaritat, i que el vostre sindicat, també renuncií a les subvencions que cobreu dels fons públics. Jo ja us ho he dit abans, renuncio a la meva compensació econòmica. Fareu vosaltres el mateix amb la subvenció pública?? Fareu el mateix amb les hores extres?? Amb el hores de formació??

Quants de vosaltres, us aprofiteu de l’electricitat del parc de bombers, del telèfon i del que sigui per fer el vostre “pluri”? Quants de vosaltres agafeu vehicles i gasteu benzina per anar a fer les vostres comandes? Comencem a comptar a veure qui gasta més diners públics? D’això se’n diu jugar a la puta i a la ramoneta.

12) Demaneu que: “el bomber voluntari ha de estar subjecte a la llei d’incompatibilitats evitant abusos i duplicitats de sous”.

                    -Que diu que què?
Aquesta petició tant rigorosa, també la reclameu per aquelles persones que son bombers funcionaris de l’administració i que també tenen duplicitat de sous? Jo mai he vist cap denúncia al respecte...Ho torno a dir, se us veu el llautó. Teniu una malaltia obsessiva contra els bombers voluntaris.


I ja per acabar.

Us esteu equivocant d’estratègia. Som els vostres companys i hauríem de treballar colze a colze, en els sinistres i serveis, però també alhora de solucionar els conflictes i les mancances comunes. Realment no sé que preteneu amb aquest pamflet incendiari. Si continueu amb aquesta dinàmica i actitud es trencaran les relacions personals entre uns i altres. Aquesta no és un carta que convida a solucionar un problema. És una carta que ratlla l’insult per les seves manipulacions i és una carta que vol agreujar un conflicte enlloc de voler solucionar-lo. Esteu a punt de provocar una escissió de greus conseqüències dins els bombers a Catalunya. Sereu culpables del que pugui arribar a passar. Nosaltres no som els vostres rivals, ni adversaris, ni enemics. Aneu de salvadors, quan realment ens voleu enfonsar.

Fins el moment de llegir aquest comunicat de sindicalisme groc era molt optimista i em pensava que els 5.000 bombers de la Generalitat, podríem aconseguir grans coses si anéssim plegats. Però veig que hi ha gent amb mala voluntat. Gent que està més per desfer que per construir. Gent que criminalitza a la meitat dels bombers.

Espero que sigueu rellevats dels vostres càrrecs dins el sindicat i sigueu substituïts per bombers més assenyats i amb voluntat d’ajudar-nos mútuament.

Com haig d’actuar quan em trobi amb un de vosaltres en un servei? Com?? Com??

             -Se va habe un follon que no sabe ni donde sa metio-
Sou uns irresponsables. Espero que reflexioneu i si veritat voleu ajudar-nos, ja va sent hora que feu una cosa que mai heu fet: convidar-nos a seure a la mateixa taula i tractar de solucionar els nostres problemes i mancances.

               - Bye, bye hasta otro ratito-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada