dimarts, 21 d’agost del 2012

Diàleg i unitat d'acció entre bombers voluntaris i professionals

Fa dies es va posar en contacte amb mi un company bomber, que també és representant sindical per tal de parlar sobre la polèmica i el conflicte que tenim els bombers voluntaris amb els sindicats de bombers professionals.
Ahir vam tenir una trobada informal i personal. Tots dos ens vam explicar les inquietuds i problemes que tenim els dos col·lectius i tots dos vam entendre que el que ens cal és seure i solucionar els mals rotllos i treballar plegats, ja que en definitiva, hem d'actuar com un sol cos de bombers.
Està clar que una actitud bel·ligerant dels sindicats contra els bombers voluntaris, només portarà una política d'acció-reacció, que a la llarga ens perjudicarà a tots.
Un col·lectiu de 5.000 bombers tindrà més força per negociar que no pas dos de 2.500 i a més a més, enfrontats entre nosaltres. Algú es preguntarà i què hem de negociar plegats? Doncs, pel que fa a nosaltres, tenir una assegurança, i que es millorin una sèrie de coses: com l'accès a bomber voluntari, un major compromís, més formació, millor material, etc...I pel que fa als professionals, les demandes de formació, material i de lluitar contra la precarietat, també les vaig plenament meves. I el que està clar, que la nova Llei de Bombers també ha de ser una qüestió prioritaria que caldria canviar a curt termini, ja que, la que tenim és de fa 18 anys, i moltes coses han canviat i moltes d'altres s'han d'incorporar.
Ahir tots dos, vam arribar a la conclusió que estaria bé, una altra trobada, però aquesta molt més seriosa i oficial, entre responsables de sindicats i responsables de bombers voluntaris. Ens hem emplaçat a parlar amb els nostres responsables per tal de trobar-nos.
Crec que aquest ha de ser el camí: dialogar i anar a plegats.
Jo estic disposat a oblidar certes cartes i pamflets criminalitzadors, si veig una voluntat d'unitat i d'anar totes a una, i de defensar-nos mútuament. Per que al cap i a la fí el model que tenim a Catalunya és mixt, i això no hi ha qui ho canvii, per tant, o ens ajudem mútuament, ho estem condemnats a que les males relacions precaritzint el servei, i qui ho acabi pagant, sigui la ciutadania.
Cadascú serà responsable de les seves decisions i com aquestes poden afectar en el futur el Cos de Bombers de la Generalitat. 
Hem estat un pont per creuar aigües revoltes. El meu company i jo, estem disposats a creuar-lo. Esperem que no el creuem sols.

13 comentaris:

  1. Marc això que comentes es va intentar a Badalona resultat nul, uns cap uns direcció i els altres cap una altra , si ho aconseguiu millor que millor.
    I ja posats pots preguntar als sindicalistes el perquè del bloqueig de l´entrada de bombers voluntaris al parc de Badalona , tot i havent signat un acord de traspas entra Interior , la DG, i l´ajuntament de Badalona.

    ResponElimina
  2. Con el daño que nos hacen las cartitas de los sindicatos a los medios, ahora les hemos de dar la mano y remar con ellos???

    ResponElimina
  3. Mireu....Catalunya no pot haver Bombers Voluntaris..es que hi ha Mossos voluntaris, SEM voluntaris , Policies Locals voluntaris, Jutges voluntaris, Agens Rurals voluntaris....doncs que estem fen? Com pot haver Bombers voluntaris?.
    Jo no soc ni Mosso voluntari, ni Bomber Voluntari, pero no he tenc com un servei tant serio i amb tanta responsavilitat, pot haveri Bombers Voluntaris.

    ResponElimina
    Respostes
    1. aixo es que no coneixes massa be aquest mon, t'invito a anar qualsevol dia a un parc de bombers voluntaris i potser que ho començis a entenre o a veure de una altra manera. salutacions

      Jordi B.V RET

      Elimina
  4. Mira noi nomes et diré que et miris un article d'aquest blog que fa la comparativa de Voluntaris a Europa, a França, una de les porencies Europeas ho son casi el 80%. ser Bomber Voluntari no vol dir ser curtet ni poc profesional. I et dire mes Proteccio Civil fa tasques de Seguretat ciutadana de forma Voluntaria com regular el transit, logistica en grans sinistres... Creu Roja son sanitaris Voluntaris, es a dir Ambulancies Voluntaries. Xaval informat millor i no faguis demagogia que despres pasa el que pasa!!!

    ResponElimina
  5. Perdona, tu cobres per fer una feina però no vol dir que siguis l'únic capacitat per a fer-la, et sorprendries de la quantitat de voluntaris que comencem a tenir més cursos de formació (els mateixos que us fan a vosaltres) que molts bombers funcionaris...
    Torneu a anar per un camí equivocat.

    ResponElimina
  6. Aquest que diu que juguem a ser Herois, nomes et dire que a tot Europa hi han parcs mixtes i que a la gene lo que ara es 50% i 50% acabara sent 75% i 50%, auxi ho volen els politics. No cal vacilar-se pero et diria que molts Voluntaris et pasarien la ma per la cara a molts serveis!!! El mon no s'acaba a Badalona xicot i total serveis importants importants m'agradaria veure qnts son perque fer 3000 sortides i q el 80% siguin contenidors, matollets, ascensors i sortides falses no vol dir ser la elit de la casa!!!

    ResponElimina
  7. Mira personatge , a Badalona des-de el 1800 i han agut bombers voluntaris , primer de l Ajuntament , passant per la diputació , i desprès a la Gene , amb aquest últims, persones com tu es van encarregar de fer-los fora del parc , posterior-ment L'Ajuntament els va recuperar , un altre cop la Gene per el mig amb acords polítics que desprès no san respectat , la Gene va absorbir els bombers voluntaris de L'Ajuntament , desprès patada al cul.
    Si no recordes això , o ets molt jove i no saps de que va el tema, (o sigui dedicat a fer calendaris porno eròtics ) , o ets molt vell i tens l alzheimer molt adelantat.
    D'altra banda es curiós que els bombers voluntaris de Badalona si que érem amics , quan us feia falta una ambulància per fer practiques de l´Emersa per cobrar 100 eu mes al mes , desprès no sabeu ni posar una trista tirita , això si la paraula professional us surt cada 2 minuts , ( dime de que presumes y te dire de que careces ) , com tot la historia es repeteix , patam els bombers voluntaris de Badalona es compren un container , i construeixen un simulador de Flashover , es formen , amb personal de Jovellanos , bombers Françesos etc...........
    Durant uns quants anys hem format a bombers de tot Espanya , e inclús personal de L'Estranger ,al personal de UGT , i algun que altre autoproclamats professionals de Badalona , formació en material que tu com a professional no tocaràs ni veuràs mai mes en la teva vida , llances automàtiques , moviments amb manegues de gran cabal , observar , aprendre , llegir els fums d'un incendi detectar , els fenòmens de Flashover i backdrauft abans que es produeixin aquest mateixos etc..............tornabem a ser amics perquè teníem un container.
    En fi personatge reflexiona una mica m'entres escales esquies o estas de càmping amb la furgo funcionari W .

    ResponElimina
  8. Anonim de BADALONA.

    Em dic Oscar i soc del parc de Gelida 7,76 al curs de desenvolu`pament de incendis d,interior , 8,98 al curs de la meva promo , actualment 13,5 a la curs i etc....,., relaxat tio i pensa abans de parla. (EVIDENT MENT opositare quant deixis de fer hores extres i surtin places) a i el equip de excarceracio en el que estic vam quedar força per devant de molts assalariats.
    Per cert si vols parlar amb mi directament sols as de trucar al meu cap de parc i gustosament et donara el meu telf per xerrar tu i jo cara a cara i no anonimament.
    En fi perdona Marc per ser tan barruer pero ia gent que no es mereix altre cossa.
    En resposta al teu post: GENIAL tan de bo sindicats i consell o ASBOVOCA es posin a treballar seriosament per millorar el servei.
    Apa SALUT I LLUITA.

    ResponElimina
  9. Estic flipant amb alguns comentaris... Ja no es lliura ni aquest blog!!!!.
    En fi, que per una banda hi ha personal sindical i voluntari disposat a solucionar les coses i treballar plegats per un Cos mixt digne, però et trobes per una altre banda professionals que no només no volen ni escoltar a parlar de nosaltres, sino que a mes ens ataquen, com s'ha vist en alguns comentaris d'aquí.

    En fi, que lo millor seria ignorar-los totalment. A ells i a les seves actituds: demostren que son poc persones. No se, potser es que tenen algun tipus de trauma infantil o bomberil o de la mena que sigui... O potser es que tenen por dels Voluntaris i per això ens ataquen...
    Anem a la nostra i intentem arreglar les coses plegats. Serà mes productiu.

    PD: Per cert, si que hi ha personal voluntari del SEM. A la empresa a la que treballo de fet n'hi ha uns quants: fan serveis ORCA i quan hi van, els hi paguen una compensació sigui de la mena que sigui. Anda, igual que a un bomber voluntari!!!.
    Qué vol dir això?, que haurien d'anar gratuitament?. NO. Aquest personal del que parlo, ha escollit VOLUNTARIAMENT pertanyer a aquest grup ORCA, lo que no vol dir que no hagin de percebre una compensació.
    Ui, no se de que em sona això a mi ara...

    ResponElimina
  10. Aquells comentaris que només es dediquin a ofendre, a no aportar cap idea, a insultar i desprestigiar, seran esborrats. I avui, ja n'he esborrat algun. Ja estic fart de tanta tonteria i de tant xulo piscina!

    ResponElimina
  11. Estic amb tu Marc.
    torno a demanar perdó per haber respost tan barruerament.

    Oscar.

    ResponElimina