diumenge, 12 d’agost del 2012

Carta del Director General

El diari Segre va publicar fa uns dies una carta d'una persona lloant els bombers voluntaris. No es ficava amb cap bomber professional (o funcionari), ni atacava a ningú, simplement era d'admiració. Dies després, un col·lectiu autoanomenat "bombers professionals de Lleida", criticava aquella carta i atacava i criminalitzava els bombers voluntaris. Juntament amb en Jordi Puigdomenech, company del meu parc, vam respondre amb una nova carta.

Ara, Jordi Gassió, el Director General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, ha escrit una carta, explicant una realitat òbvia, els Bombers de la Generalitat és un cos “mixt”: estan integrats per bombers “funcionaris” i “voluntaris". En Gassió no explica res més. No es mulla públicament ni critica aquells que no han parat d'insultar, atacar i menysprear els bombers voluntaris. Cal recordar que ell, també és bomber voluntari, però enlloc de sortir a la palestra i exercir realment de Director General, per aturar aquestes agressions i sancionar els seus responsables, mira cap a un altre banda. Em sembla que el càrrec li va gran...

Aquesta és el seu escrit:

En relació a les cartes publicades recentment, amb diferents punts de vista sobre els bombers voluntaris vull aclarir que el model dels Bombers de la Generalitat és “mixt”: estan integrats per bombers “funcionaris” i “voluntaris”. Tots els efectius, més de 5.000, intervenen en tot tipus d’emergències: incendis en habitatges, indústries, incendis forestals, ensorraments, rescats de muntanya, accidents de trànsit, etc., sense oblidar la prevenció i la formació.
 
Tot aquest col·lectiu està format per homes i dones amb una gran vocació de servei i amb una única diferència: la seva vinculació laboral. Així, uns tenen una vinculació de funcionari,  treballant en parcs de Bombers oberts les 24 hores els 365 dies l’any; i altres tenen una relació de voluntariat, tot cobrint guàrdies quan la seva disponibilitat personal o laboral els ho permet, i rebent només compensació econòmica pels serveis urgents en què hagin treballat o, en determinades èpoques de risc, per fer retens als parcs.

La resposta dels Bombers de la Generalitat davant de qualsevol emergència és igual de ràpida i eficient tant si hi treballa un bomber funcionari com un de voluntari, gràcies a la complementació entre els dos col·lectius i el seu gran capital humà i professional. Sense heroïcitats i sense lluites.

Jordi Gassió, Director General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada