dissabte, 28 de desembre del 2013

Carta als reis mags

Estimats Reig Mags d'Orient, 
Sóc un bomber voluntari i vosaltres ja sabeu que aquest any m’he portat molt bé, i que no he estat fent l’intrús, ni el mafiós, ni  he robat tasques estructurals. Ni tampoc he fet altres coses que no vull dir en veu alta.
Com que vosaltres ho sabeu tot, doncs no cal que us digui, que simplement he fet allò que posa en el reglament dels bombers voluntaris, la llei de bombers, i el que diuen les INT i els PNT, per tant, no he fet res ni il·legal, ni al·legal.  
M’agradaria molt que em portéssiu una bona assegurança, amb la mateixa cobertura mèdica que els meus companys professionals, i que en cas d’accident, cobri  les mateixes indemnitzacions econòmiques que ells i puntualment a final de mes, no al cap de mig any (i estant de sort).
També vull que em porteu un delegat de prevenció, salut i seguretat, per poder estar dins el Comitè de Seguretat Laboral, ja que ara se m’ignora. Desitjo un “Pla d'actuació i mesures a adoptar en cas de possible situacions d'emergència dins el propi parc” i una “Guia per l'avaluació de riscos laborals”. I sobretot sobretot un nou i millor reglament de bombers voluntaris, que ben falta ens fa!
Voldria poder tenir un examen de salut i poder sortir en les estadístiques i estudis del Servei de Coordinació de Salut Laboral i Prevenció de Riscos del Departament d’Interior, ja que em tenen abandonat.
Desitjo un munt de cursos de formació, com a mínim amb les mateixes hores que els companys professionals.  I una convocatòria de nous bombers voluntaris i també una altra per caporals voluntaris. Sabeu que els voluntaris també podem tenir caporals i sergents, oi? Ho diu el reglament
I a casa dels meus amics sindicalistes, vull que els hi porteu un diccionari, perquè puguin aprendre que vol dir companyerisme, respecte, decència, afecte i altres paraules boniques que obliden quan parlen de mi.
Ah! I el carbó els hi porteu a aquells bombers que fan més hores fora del parc que dins! 
Signat,
El vostre bomber voluntari preferit!
Us he fet un dibuix d'un elefant vermell, el meu animal preferit 

6 comentaris:

  1. És impossible que cobreu les mateixes indemnitzacions que nosaltres els professionals, doncs ja cobreu de la vostra feina habitual, no pretendrem cobrar dos cops aquí també?
    Igual que el reconèixement mèdic, ja us el fan a la vostra feina habitual.
    Caporals i sergents per què? A la que arriba un bomber, tan sols de l´escala bàsica, ja és ell el que té tota la responsabilitat, el que es menjarà el marron davant d´un jutge vaja.
    Pla d´actuació dins el parc davant d´una emèrgencia? no creus que és millor que els diners que costaria això, que només és un tràmit burocràtic, es poden destinar a millora de materials i instalacions?
    En el que si que estic d´acord és en el tema del companyerisme, aquí els dos colectius hem de millorar ja que hem de treballar junts i estem obligats a entendrens, però potser tu no has fet el mafiós però saps que hi ha molts parcs on si que s´ha fet, començant pel mètode per entrar com en alguns serveis donar codis de bombers que ni tan sols estan al parc, si poguéssiu netejar la vostra imatge algunes coses canviarien, si ara em diràs que els professionals també tenim les nostres coses però ara estem parlant de les vostres coses.
    Gràcies i bon any nou, que no et potin gaire carbó

    ResponElimina
  2. Benvolgut Anònim,
    El dia que entenguis que aquest és un model mixt, que ja funcionava molt abans de que tu fossis professional, llavors podrem parlar de moltes coses, però mentre no entengueu com funcionem, no avançarem.
    I pel que fa a la carta, només demano que es compleixi el reglamen, i diversos decrets on està escrit i aprovat tot això.No m'invento res, només demano que s'apliqui la llei, per tant, qui estigui en contra de les meves peticions, té un greu problema d'adaptació. I em sap molt greu dir-ho!
    Bon any nou, i carbó segur que me'n porten!

    ResponElimina
  3. Els bombers voluntaris no tenim possibilitat de percebre les mateixes indemnitzacions ni de sotmetre'ns a les mateixes revisions mèdiques que els professionals perquè quan els professionals treballen en negre fora dels Bombers tampoc tenen la possibilitat de cobrar indemnitzacions de fora ni de sotmetre's a una revisió mèdica de fora, és de justícia, no pot ser que uns percebin més que els altres.

    Potser al "Departament de Treball" també els hi interessaria conèixer els casos de professionals que estan treballant en negre fora dels Bombers, motiu per, com a mínim, sancionar administrativament i econòmicament l'empresa que té treballadors en situació laboral irregular.

    Perquè és ridícul que un bomber voluntari català pugui ser Caporal i no ho és que un bomber voluntari alemany sigui Oficial?

    El fet de que un bomber de l'escala bàsica sigui el comandament en una actuació exclou de responsabilitat judicial als voluntaris? Els bombers voluntaris no tenen immunitat judicial.

    Si el pla d'actuació dins el Parc de Bombers davant una emergència és un tràmit burocràtic, també ho és el d'una escola o el d'un hospital? I el de qualsevol empresa? Que passa si un bomber no actua segons aquest pla? I si no ho fa un mestre, un alumne, un metgessa, un infermer, un pacient o quasevol treballador?

    A l'últim curs de formació per BV que vaig fer, que va ser recentment, hi havia una gran assistència de voluntaris.

    Fa 20 anys els professionals no tenien les mateixes inquietuds i necessitats que ara, els voluntaris igual, la societat evoluciona i les necessitats també. Per algo les empreses inverteixen en I+D+i, el desenvolupament, en principi, no s'hauria de considerar com quelcom negatiu si és amb l'objectiu de millorar.

    Voler donar l'aparença de que els bombers voluntaris són opositors fracassats és un atac a tots els models mixtes de bombers europeus. Si heu tingut l'oportunitat de visitar un parc de bombers voluntaris alemany, austríac, holandès,... haureu vist que tenen els mateixos mitjans materials que els parcs de professionals del seu mateix país.

    Fer fora els BV de paper és una decisió de la DGPEIS, com també ho és fer fora els professionals que treballen en negre.

    No es pot conversar de voluntaris i professionals de forma separada, és el que té un model mixt de bombers, que és indivisible, sinó no seria mixt.

    Bon 2014! Aquest any els voluntaris tornarem a vestir l'uniforme i ho donarem tot com a bombers, tot i ser voluntaris seguirem actuant amb la mateixa professionalitat de sempre i renovarem el respecte que ens guanyat en anys anteriors entre les comunitats de persones de les zones on actuem. Si hi ha algún voluntari que considerem que no té dret a vestir l'uniforme de bomber, a nivell de parc actuarem perquè no segueixi vestint-lo, tal i com fan els professionals amb els seus companys professionals.

    ResponElimina
  4. Amic voluntari anònim, si saps d´alguna cosa il.legal l´hauries de denunciar, em refereixo als teus companys que facturen hores de voluntari sense ser-hi... Em refereixo a sortir a fer encàrrecs personals amb el lleuger... Em refereixo a que entrin els vostres amiguets a dit...

    ResponElimina
  5. Company professional anònim, no cal que ens denunciem entre nosaltres perquè això de denunciar-nos ja ho fan uns altres des de fa temps. La nostra filosofia no és denunciar bombers, sinó treballar plegats per salvar persones. Als EUA ningú discuteix la vocació dels voluntaris i professionals, tu si? Només la vocació dels voluntaris catalans o també d'algún altre país europeu?

    ResponElimina