dimecres, 4 de desembre del 2013

CATAC: "contra els bombers voluntaris s'han de fer coses que no vull dir en veu alta"

Avui hem vist amb l'obligació de denunciar un fet molt greu.

Els bombers funcionaris estan de mobilitzacions i alguns encara es pensen que tots els seus mals és per culpa dels bombers voluntaris, i sembla que encara no hagin entès que el model 
de Bombers a Catalunya, és un model mixt, entre bombers funcionaris i bombers voluntaris. 

El passat 26 de novembre va tenir lloc al parc de Cerdanyola, una assemblea de bombers funcionaris.  

En una de les intervencions, una bombera del Parc de Torroella de Montrí, pregunta: "Què podem fer per evitar que els bombers voluntaris facin sortides?"

Joan Carles Cerdan, un dels portaveus del sindicat CATAC, li contesta: "Si veieu algún bomber voluntari que està realizant el servei, doncs l'aparteu de la intervenció i que es quedi a rereguarda i truqueu a Inspecció de Treball i dieu que hi han uns "INTRUSOS", que están fent la vostra feina. O els denunciem a Inspecció de Treball o FEM ALTRES COSES QUE NO VULL DIR EN VEU ALTA"

És gravíssim que s'enganyi d'aquesta manera i es manipuli a tothom. Cerdan afirma que segons el reglament del voluntariat, els bombers voluntaris han d'estar a la reraguarda (que per cert, és diu "reguarda"). L'article 32.1 c) del Decret 246/1996, de 5 de juliol, que aprova el Reglament del cos de bombers voluntaris de la Generalitat de Catalunya, diu que els bombers voluntaris tenen l'obligació, d'atendre els serveis de reguarda. No diu que només han de fer serveis de reguarda. Fer serveis de reguarda és una més de les obligacions dels bombers voluntaris, no només la única i exclusiva.  Per tant, aquesta afirmació és una opinió personal que trasgiversa la realitat i dona peu a malinterpretacions. 

És gravíssim que un representant sindical, una persona pagada per tots els ciutadans,  company de bombers que en teoria  ha de defensar els drets dels treballadors que treballen per ajudar a persones, insulti d'aquesta manera als bombers voluntaris i fagi apologia de la violència contra els seus propis companys.


Podeu veure la intervenció del figura al minut 41:50m d'aquest vídeo:

6 comentaris:

  1. Tens raó, no és el camí ni sou els enemics!!! Hauriem d'anar junts!!!

    P.D: Ja ho sé que som funcionaris; però quina alergia a no dir que som professionals, no? També ho som! é la nostra feina, per tant la nostra professió.

    ResponElimina
  2. benvolgut marc ferrer, si el sistema actual fos realment Mixte com tu dius no hi hauria cap problema.
    La realitat es k a dia d'avui hi ha molts parcs d voluntaris cubrint zona, hi ha dues comarques k ni tan sols tenen bombers professionals.
    Despres podriem entrar a parlar del concepte voluntariat k malauradament no tot el teu col.lectiu actua com a tal. No es poden programar guardies en un sistema de voluntariat.
    Els bombers voluntaris haurien de ser unicament en llocs remots, sempre com a suport d'un parc del cos de bombers professionals k son els unics amb autoritat competent pel fet de ser funcionaris. Tmb per grans emergencies sou imprescindibles ja k es insostenible el servei dimensionat tot l'any per akst tipus d servei.
    Per altra banda pensa k la nostra lluita es pq hi ha una manca d bombers molt greu i l'administracio us utiltza d ma d'obra barata..
    A dia d'avui no hi ha policies, ni metges, ni fusters, ni manobres voluntaris a casa nostre.
    Us respectem i molts serveis sense vosaltres serien impossibles, pero no deixeu k la generalitat us prengui mes el pel.
    Comenceu a decorar el camions d'una vegada i univos a la lluita

    Oriol Montero
    parc d santa coloma

    ResponElimina
    Respostes
    1. Oriol,
      Si voleu la confiança i la complicitat dels voluntaris, us tocarà picar pedra i molt, ja que ara per ara, amb actituds com la de CATAC l'únic que hi ha és mala llet, i molta, molta mala llet. I em sap molt greu, però et sóc molt franc. Sóc el primer que estic per la unitat, només has de mirar altres articles del meu blog, però ja et dic que o lluitem tots en la mateixa barricada o ens hi trobarem cara a cara. Els bombers voluntaris no són els enemics dels professionals.
      Ens hem de seure i parlar entre tots, buscar complicitats i fer callar els bocamolls que només volen protagonisme i brega, tant d'un cantó com de l'altra.
      Gràcies per la teva aportació.

      Elimina
    2. Benvolgut Oriol,
      No entraré en la discussió de bombers "professionals, funcionaris, voluntaris,..." però considero la teva afirmació un insult als BOMBERS i als ciutadans d'aquestes "dues" (mira-t'ho bé que són més de dues) comarques, ja que estan coberts amb BOMBERS.
      Tal i com dius podríem entrar a parlar del concepte voluntariat, però també podríem fer-ho del concepte professionalitat que malauradament no tot el teu col·lectiu actua com a tal.
      Podríem parlar molt sobre la localització dels parcs de bombers voluntaris al territori, sobre les tasques, responsabilitats, competències, sostenibilitat del sistema, etc... i d'això en tenim molts exemples dins i fora del nostre país. No és un tema que es pugui sentenciar tal i com ho fas des d'un comentari a un blog o a les xarxes socials.

      Comenceu a respectar-nos i exigir el mateix als vostres representants sindicals i podreu aspirar a tenir al nostre suport.

      Joan Roma

      Elimina
    3. Si pintem els camions ens foten al carrer directe.Ja ho van deixar anar.I tens rao,El servei hauria de ser majoritàriament profesional,i he vist de tot,pero la experiencia em demostra que aixo és el millor,no es pot deixar l ´emergència en mans de la bona voluntat d ´algú.Ni fer un servei,per tapar les mancances provocades per uns politics,i una administració que ens menys prea continuament.Estic amb la vostra lluita.

      Elimina
  3. Marc, la bombera no diu com podem fer per què els voluntaris no facin sortides sinó que diu com podem evitar que els voluntaris cobreixin les nostres mancances estructurals, que és bastant diferent.
    Gràcies

    ResponElimina