dijous, 8 de gener de 2015

Els bombers voluntaris ja tenen retencions en concepte d'IRPF.

A partir d’aquest 2015, els bombers voluntaris de la Generalitat de Catalunya tindrem retenció en concepte d'IRPF a les compensacions econòmiques que percebem.

Els bombers voluntaris no som personal funcionari ni laboral dins la Generalitat, però mitjançant l'article 17 del Decret 246/1996, de 5 de juliol (actual Reglament del Cos de Bombers Voluntaris de la Generalitat de Catalunya) s'estableixen una sèrie de compensacions econòmiques.

a) Incapacitat temporal produïda per accidents en acte de servei. (durant els primers 30 dies 31’91€ i a partir del 31è dia: 52’50€)
b) Per assistència a pràctiques. (16€/pràctica al mes)
c) Per assistència a cursos. (7’90€/curs)
d) Per les despeses generades per l’assistència a sinistres i serveis de rereguarda. (6’59€/hora de servei)
e) Per les despeses generades per la realització de tasques complementàries de manteniment d’instal·lacions, materials i vehicles. (79’16€/mes)
f) Per les despeses generades per l’assistència a reunions del Consell de Bombers Voluntaris de la Generalitat de Catalunya. (60,10€/reunió).

Rebre aquestes compensacions econòmiques han estat des de sempre, una de les excuses per criticar els bombers voluntaris, ja que hi ha gent que diu que pel fet de ser bomber VOLUNTARI no s’hauria de cobrar. No entraré a debatre aquest tema, ja que al llarg del meu blog, ja l’he comentat més d’una vegada. Aquí teniu un exemple (http://socbombervoluntari.blogspot.com.es/2012/08/primer-argument-bombers-voluntaris-la.html) i aquí en teniu un altre: http://socbombervoluntari.blogspot.com.es/2013/05/les-retallades-han-arribat-als-bombers.html 

A més a més també es criticava als bombers voluntaris pel fet de cobrar compensacions econòmiques perquè no cotitzàvem IRPF i això era ser un estafadors, un insolidaris i  realitzar pràctiques mafioses. Si, aquestes són algunes perles, que alguns sindicalistes ens havien dedicat, com si el fet de no pagar l’IRPF fos culpa nostra.

Però ara aquesta fet ha canviat, i a partir del 2015, doncs, els bombers voluntaris també tindrem retencions en concepte d'IRPF per rebre compensacions econòmiques.

Ara però, encara queda molta feina a fer. Si realment volem regular i fer justa la tasca feta com a bomber voluntari i les compensacions econòmiques, ara el que caldria fer (com passa en d’altres països que tenen bombers voluntaris) és acabar de perfilar una bona assegurança mèdica i també que les hores realitzades com a bomber voluntari, i que per tant, són retribuïdes i retingudes en l’IRPF, siguin després cotitzades en una pensió de jubilació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada