dilluns, 26 de gener de 2015

El Partit Popular, els bombers i l'estelada

El 21 de gener, el Parlament de Catalunya va debatre i votar una proposició de llei del Partit Popular que demanava modificar la llei dels serveis de prevenció i extinció d'incendis perquè no puguin penjar-se estelades als parcs de bombers i a més a més, establir un règim de sancions per als bombers que utilitzin la marca del Cos per fer política en pro de la independència. 

Aquesta proposta va ser rebutjada per àmplia majoria parlamentària. CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP hi van presentar esmenes a la totalitat en considerar que la norma limita la llibertat d'expressió. El PSC també van rebutjar el text, però van insistir en la necessitat que els serveis públics siguin "neutrals". Els de C's es van abstenir de la votació. 

Cal dir que la proposta del PP és una mala interpretació de la Llei de Banderes 39/1981, que regula únicament la presència de la bandera d'Espanya en els edificis públics, i no prohibeix pas que n'hi hagi d'altres, com ara l'estelada. A més, les banderes independentistes que hi ha actualment en diferents parcs no pengen dels pals oficials i s'hi han col·locat amb el vist-i-plau majoritari dels bombers de cada parc. I també és cert, que en alguns parcs de bombers, no s’ha penjat cap estelada, perquè així s’ha decidit per majoria dels seus membres. 

La gravetat de tot plegat, és que el PP vol canviar la llei de Bombers per tal que no es pengin estelades!! La Llei no es vol canviar per què hi hagi més competències per bombers, per què hi hagi millores en l'estructura organitzativa, per què hi hagi es regulin nous protocols, etc, No! El PP vol canviar la llei, per una bandereta i a més a més, sancionar aquells bombers que en facin ús! Els mateixos que van anar a París, en defensa de la llibertat d'expressió, volen canviar la llei de Bombers per prohibir símbols!

Al Partit Popular l’importa una merda els bombers catalans, parlant clar i català. I li importa una merda, perquè sempre que parla de bombers, ho fa pel tema de l’estelada. 

La Comissió d’Interior és un òrgan de treball del Parlament per realitzar el seguiment especialitzat dels àmbits de seguretat ciutadana, seguretat pública i trànsit, emergències i protecció civil i prevenció, extinció d'incendis i salvament. 

 Fent un seguiment del diari de sessions de la Comissió d’Interior de les dues darreres legislatures, des de l’any 2010, fins l’actualitat, és a dir, dels darrers 5 anys, veurem que el Partit Popular, mai ha presentat cap proposta ni cap iniciativa per tal de solucionar les mancances del Cos de Bombers. Bé, cap no... 

A l’abril del 2013, a la Comissió d’Interior, es va debatre sobre el compliment de la legislació que regula la presència de banderes en estaments oficials, per una proposta presentada pel PP, ja que en el parc de bombers de Girona onejava una estelada. La proposta del PP va quedar rebutjada per 17 vots en contra i 4 a favor. Veiem doncs, que la única preocupació del PP sobre els Bombers és pel tema de l’estelada...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada