diumenge, 13 d’abril del 2014

L'ús de l'estelada i la mala estratègia d'alguns

Enèsima manifestació dels bombers professionals en defensa dels seus drets. Però aquesta vegada s’han manifestat d’una manera peculiar, com ha titllat algun periodista...

Després de la manifestació que ha recorregut el centre de Barcelona, quan han arribat al Parlament, s’ha fet una performance, on quatre bombers amb el rostre cobert per una caputxa han 'mort' penjats amb la soga al coll. Les ordres de mort, les donaven una paròdia del president Mas, d’Oriol Junqueras, i del conseller d'Interior, Ramon Espadaler. al davant d'un pal on onejava una estelada. Un cop els polítics executaven els bombers, una casa de cartró calava foc. I, com que no hi havia bombers per apagar el foc, els seus habitants morien cremats.

Dues consideracions.

Primera fer servir l’estelada com símbol de mort és fer el joc al discurs espanyolista de l’ultradreta i el feixisme. Però clar, tampoc m’estranya, ja que alguns d’aquests organitzadors, els hi ha faltat temps per anar a plorar al PP i a C’S explicant les seves reivindicacions...Casualment, els únics partits que han més bandera han fet de les reivindicacions dels bombers professionals han estat PSC, PP i C’S, els tres partits que s’han caracteritzat pel seu talant poc democràtic de rebutjar la consulta del 9 de novembre.

Ja és trist, que els bombers professionals que portin pancartes que diguin “som estructura d’estat” vagin a buscar els tres partits que precisament no volen saber res de que Catalunya tingui cap estructura d’estat i que siguin els còmplices de l’espoli fiscal, del genocidi lingüístic i cultural i l’opressió nacional que pateix Catalunya. L’estelada és símbol de llibertat i mai símbol de mort, i estaria bé que es mesuressin segons quins gestos que l’únic que fan és acontentar una minoria radicalitzada i provocar un rebuig de la majoria del poble català...

I la segona consideració. La performance finalitzava que els habitants d’una casa morien perquè no hi havia prou bombers per atendre’ls. Aquesta és una altra cançó de l’enfadós que fa temps que s’està repetint: “a Catalunya no hi ha prou bombers”. Doncs que voleu que us digui...Si a Catalunya es comptes eficaç i eficientment amb els bombers voluntaris, que recordem que som pràcticament la meitat dels bombers del país, si que hi haurien prou bombers, o almenys, els mínims estarien respectats. El que passa, és que, i potser ja és hora de dir-ho, que molts comandaments de bombers, estant començant a obviar i a oblidar, el fet d’avisar i mobilitzar els bombers voluntaris, i clar, llavors sembla que hi ha pocs bombers...professionals caldria dir...

És cert que als bombers professionals els hi cal augmentar la plantilla, i de manera urgent, però també és cert, que a Catalunya hi ha un model mixt de bombers, el qual, alguns dirigents, alguns comandaments i alguns sindicalistes estant fent tot el possible per dinamitar-lo. Jo només vull dir dues coses: primer, que no hi ha cap país del món, on el 100% dels bombers siguin professionals, ja que ni econòmicament ni organitzativament és inviable. I segon, que hi ha molts països, que estant començant a privatitzar els seus serveis d’emergències. Alguns polítics catalans els hi agrada la idea, als representants dels treballadors suposo que no, però que vagin amb compte, perquè amb la seva política de cremar-ho tot, estan aplanant el camí cap a la privatització...

Em sap greu que bombers i comandaments, caiguin en el parany d’un lobby representant per algun sindicat que solament defensen els seus interessos perquè veuen perillar els seus privilegis. Però per sort, encara hi ha alguns bombers i comandaments que comencen a veure de quin pal van segons quins sindicats. Amb aquests es podrà dialogar i construir un nou Cos de Bombers de l’Estat Català. Amb la resta, que únicament busquen perpetuar la seva ganga i bicoca d’estatus de funcionari, els continuaré perseguint, assenyalant i denunciant.

5 comentaris:

  1. Marc, jo sóc bomber professional i no em sento identificat amb aquest tipus d'espectacle. Tot i que tenim un director i conseller que fan pena i que són, amb diferència, els pitjors que he conegut, tinc molt clar d'on vénen els mals del país. No crec que sigui bo barrejar l'estelada amb la mala gestió d'un prepotent director general.
    El país està vivint un moment històric i els bombers hem de fer-hi costat i estar a l'alçada.

    ResponElimina
  2. Be, força encertat el teu escrit.
    Per una banda, tot i que queda lleig barrejar l'estelada a la mateixa foto, si que cal dir que des del meu punt de vista dóna la impressió que el Govern té carta blanca en la gestió del dia a dia sempre que mantingui una via clara cap a la independència. I és per això que imagino que la van incloure a la "performance".

    Per altra, i t'ho recordo ja que ho hem comentat diverses vegades, la no activació de bombers voluntaris no és a totes les regions per igual. A la Regió d'Emergències de Lleida els parcs de bombers voluntaris son majoria i fan moltes sortides sense l'activació del parc de bombers professionals més proper. Ja sigui perquè és més fàcil (i proper) activar un segon parc de bombers voluntaris o senzillament per no deixar descoberta una zona del bombers professionals. Errors o manca de mà esquerra n'hi ha tot sovint a la vostra i a la nostra Regió d'Emergències.

    Els sindicats?... fan molta pudor, uns més que altres.

    ResponElimina
  3. Marc,

    Qui no arrisca no pisca. Cal lluitar pels drets del col·lectiu

    ResponElimina
  4. Algun representant sindical esta cometent el mateix error d'Horta de Sant Joan, deixar-se utilitzar per l'oposicio, a la qual li va be com a element de desgast al govern de torn, en lloc d'anar contra les politiques d'aquest model d'estat, que te el Pp-psc i ciu com a maxims defensors.

    ResponElimina
  5. Ja fa temps que els sindicats pixen fora de test, en comptes de treballar per aconseguir resoldre les mancances del cos, segueixen carreguen contra qui no en te cap culpa de la actual situació al cos de bombers,
    Tenen mes feina a conservar la cadireta de sindicalista alliberat, que la de lluitar per als que teòricament representen. Fa temps que que han perdut el nord i ara sincerament estan barrejant una cosa tant perillosa com el sentiment d'un poble amb les necessitats del cos, per cert l'espectacle d'aquest 10 d'abril us ha fet mes mal que be. Si amb aquestes alçades encara no veieu que si no anem tots a una no en treurem res, això està mort!

    ResponElimina