dissabte, 29 de març del 2014

Resum concentració bombers voluntaris a UGT

A les 16h de la tarda del 28 de març ens vam concentrar davant la parada de metro de Drassanes de Barcelona i des d’allà vam marxar plegats Rambla amunt, fins Nou de la Rambla i des d’allà cap a la Rambla del Raval. En el moment de l’inici de la marxa, érem 97 bombers vinguts de tot arreu de Catalunya, més una mitja dotzena d’ADF.
La marxa va transcorre sense cap incident ni sense cap molèstia per a la ciutadania.
En arribar a la seu de la UGT, vam entrar a la reunió els impulsors del manifest, representats del Consell i un parell més de bombers voluntaris.
Ens va rebre el secretari de política institucional i de la Federació de Serveis Públics de la UGT, Carlos Villalante, el qual es va disculpar en nom del secretari general de la UGT de Catalunya, Josep Maria Alvarez, que també hagués volgut rebre’ns, però que ens aquells moments es trobava en un altre acte i era impossible la seva presència.
La reunió es va desenvolupar en un to distès, per part nostra vam ser correctes però contundents. Li vam dir que fos conscient de la legitimat del nostre manifest, avalat per més del 75% de les agrupacions de bombers voluntaris i per tots els caps de parc representants al Consell, i que també fos conscient que els bombers voluntaris som pràcticament la meitat dels bombers a Catalunya. Li vam expressar el nostre rebuig per la política d’UGT-Bombers i vam demanar una rectificació pública i que UGT-Bombers substituís els seus actuals interlocutors per l’historial que porten de menyspreu constant contra els bombers voluntaris.
Carlos Villalante va ser en tot moment molt receptiu a les nostres reivindicacions, en algun moment va voler excusar els autors del manifest sindical i també va dir que el model estava col•lapsat i que UGT-Bombers només defensava les seves reivindicacions. En aquest punt, nosaltres li vam comunicar que trobàvem molt bé que cadascú defenses allò que cregués oportú, però que no acceptaven més acusacions demagògiques i errònies que malmetien la convivència entre bombers i que fossin molt conscients del que això podria arribar a suposar.
Carlos Villalante es va comprometre a cercar totes les vies possibles pel diàleg i que hi hagués una major comunicació amb UGT-Bombers, tot i que ens va advertir que tampoc podia respondre si UGT-Bombers seguiria les seves recomanacions, però que el sindicat era conscient de la mobilització d’avui.
Al sortir de la trobada es va explicar això mateix al centenar de bombers que ens estaven donant suport al carrer i entre tots vam parlar una mica del que calia fer a partir d’ara. Es va decidir donar un marge de temps de resposta a UGT, però alhora es va dir que tothom, especialment caps de parc i el Consell, es prestés atenció, per una banda a qualsevol menyspreu vingués d’on vingués i per altra, que es prestés atenció als comandaments de bombers, ja que estàvem detectant que no se’ns activava en molts serveis quan la nostra presència era important. També es va dir, que seria molt positiu que en les properes setmanes convocar a tothom a una gran assemblea de bombers voluntaris i poder configurar un òrgan comú d’organització.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada