dilluns, 24 de març del 2014

UGT-Bombers mentides d'uns mals companys

Novament UGT-Bombers ha escrit un comunicat criminalitzant els bombers voluntaris:

TREBALLS DE BOMBERS VOLUNTARIS & BOMBERS PROFESSIONALS.

Davant del fet que un bomber voluntari formi part de la dotació de guàrdia o treballi amb un  bomber professional, des del punt de vista de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals (PRL), voldríem fer unes consideracions:

-Un bomber voluntari no pot conduir un vehicle de bombers amb professionals, o el que és el mateix, una persona que no té cap vinculació contractual amb l'Administració, no es pot fer responsable de la seguretat del professional alhora de conduir.
-L'Administració no té cap vigilància de la salut sobre el bomber voluntari, per tant, no sabem com és la seva condició física, psíquica ni estat de salut, sent responsabilitat del responsable de torn impedir binomis de treball que poden significar un possible risc contra la seguretat i salut dels treballadors. No es pot obligar a cap professional que formi un binomi d'atac amb un bomber voluntari en un sinistre.
-No podem saber ni garantir la seva presència ni permanència dins del grup de treball durant un servei de llarga durada.
-Tampoc podem saber si compleixen amb els períodes de descans d'obligat compliment per tots els treballadors al cos de bombers.
-El responsable com a tal i atribuint a raons de seguretat el podrà apartar de l'equip de treball. 
-En cas que un superior ens obligui al contrari, podem persistir en la negativa legal contra una ordre directa que pot afectar la seguretat dels treballadors, i demanar que es responsabilitzi per escrit de tot l'anterior. 
Tots aquests arguments basats en la seguretat dels treballador, són raons de pes com per negar  la sortida a servei d'un bomber voluntari en una dotació de bombers professionals.
ugt-bombers 

Aquest comunicat està ple d'afirmacions falses contra els bombers voluntaris  i és una actitud de menyspreu absolut i un intent de dinamitar el model mixt, que malgrat les seves mancances és un model que funciona.
UGT-Bombers enlloc de solidaritzar-se i reivindicar les mancances dels bombers voluntaris, l'únic que fa és carregar-se els bombers voluntaris. La seva única solució és negar-nos la sortida i no aporta cap alternativa si és que existeix un problema real.
Sempre és més fàcil destruir que construir i aquesta és l'actitud barroera de la UGT, que encoberta sota unes egoistes reivindicacions laborals i un fals paternalisme, tornen a difamar i criminalitzar els bombers voluntaris.
UGT-Bombers s'està caracteritzant per una manca absoluta de respecte i manca de companyerisme cap a unes persones que no dubten en deixar-ho tot (família, amics, feina, etc) per anar a un servei i jugar-se la vida, de la mateixa manera que se la juguen els bombers professionals.
UGT-Bombers neguen sistemàticament que els bombers voluntaris estiguem representats dins el "Comitè de Salut i Vigilància laboral", per tant ells són els veritables responsables de qualsevol accident o mancança que podem patir els bombers voluntaris.
UGT-Bombers són responsables de generar desconfiança entre bombers professionals i voluntaris i es pot traduir en un risc durant un servei, que afecti als mateixos bombers, com a la ciutadania.
No teniu vergonya!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada