divendres, 28 de juny del 2013

Estudi d'accidentalitat: continua el menyspreu

Avui s'ha publicat a la intranet del Departament d'Interior, l'estudi d'accidentalitat de l'any 2012, pel servei de Coordinació de de Salut Laboral i Prevenció de Riscos. 

En l'informe s'han estudiat casos de bomber, bomber 1a, caporal, sergent, oficial, sotsinspector, auxiliar forestal, grae, graf, epaf, 2a activitat i operador de control. Els bombers voluntaris NO estem inclosos. Qui digui que això no és un menyspreu cap als bombers voluntaris, és un mentider/a!! Ja cansa la broma! 

ps: El 26 d'abril, coincidint amb el Dia Internacional de la Seguretat i la Salut Laboral, ja vaig denunciar que no se'ns té en compte als bombers voluntaris en aquest article

6 comentaris:

  1. Es que nosaltres no tenim accidents Marc...

    ResponElimina
  2. Benvulgut Marc: tornes a pixar fora de test!!!
    a veure si entenem que NO podem dir mentides!!

    Soc BV des de fa mes de 25 anys. També soc "Tècnic Superior en Prevenció de Riscos Laborals", entre altres titulacions ..
    Un informe d'accidents "LABORALS", NOMÉS pot reflectir els accidents del personal que te una relació "LABORAL" amb l'empresa que fa l'estudi, en aquest cas la Generalitat.

    Per tant: puc estar d'acord amb tu que hi ha coses que es poden millorar del cos de BV, però NO podem dir mentides!!
    Si et plau, abans de fer comentaris sobre temes que no coneixes bé, demana informació a algú que hi entengui!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Benvolgut Anònim, (ja que no t'has presentat).
      Em sembla molt bé que fa 25 anys que siguis bomber voluntari i tota la formació que tinguis, però jo NO menteixo. Un informe d'accidents laborals no cal que tingui una relació laboral. Nosaltres com a bombers voluntaris, també treballem, també tenim fem tasques i també tenim una relació contractual amb l'administració (et sona el nomenament??), per tant, tot allò que fem i sobretot els accidents i les baixes, també haurien d'estar contemplades en algun estudi o en informes. O és que nosaltres no patim accidents? No tenim baixes? Per l'amor de Déu!! Tu a favor de qui estàs??
      El pitjor de tot plegat, és que molta gent confon les coses, i entre ells tu. La única diferència amb els professionals, és que ells tenen un nomenament de funcionari i nosaltres no, però la feina i els riscos són els mateixos, per tant, les prevencions en matèria de riscos laborals haurien de ser les mateixes.
      El més greu de tot plegat, és que com que no se'ns fan estudis, mai sabem quin és el grau de sinistralitat del nostre col·lectiu. Mai sabrem si aquell mal d'esquena que tenim, per exemple, és fruit de treballar en la nostra feina, o de fer de bomber voluntari.
      I el més greu de tot plegat, que actituds com la teva, fomenten que l'administració no ens reconegui el que ens hauria de reconèixer.
      Sovint penso que tenim el que ens mereixem. Gràcies!

      Elimina
  3. Marc,
    crec que no estas ben informat i no voldria que t'ho prenguessis malament.
    Estic d'acord que caldria tenir "algun estudi" dels accidents que patim els BV. Evidentment!! I com més detallat millor.
    Dit això, el que vull transmetre't es que NO podem demanar que a l'informe de "sinistralitat laboral" se'ns afegeixi. Simplement, per que "no toca"!!! No som personal "laboral". Per tant, l'informe de sinistralitat, NOMES contempla els accidents "LABORALS".
    Aquesta és la diferencia!
    Per cert, dir que el "nomenament de BV" reflexa una relació "laboral" amb l'adminsitració ... perdona, però vas molt errat!!

    I, Si, també estic d'acord amb tu que els BV tenim el que ens busquem! Però ... es un debat massa llarg i dens per fer-lo per aquest mitjà. Simplement, com ja he dit més d'una vegada, caldria que els BV tinguessim clar que vol dir i que representa el fet de ser "VOLUNTARIS"!!! Per desgràcia, sembla que els darrers anys hem perdut la noció de QUI som i QUE som, per culpa d'uns "pocs" que han vist en el BV la manera de fer un sobresou o, fins i tot, un sou mes que digne. I ho dic amb coneixement de causa!! Aquesta és la perversió del BV!! Aquest és el problema del BV!! Que "alguns" volen guanyar-se la vida fent de BV, i això és un error!!!

    ResponElimina
  4. En Marc ha dit relació "contractual", i el nomenament ho és... Laboral és una altra cosa...
    Professional és qui desenvolupa una tasca perque en té uns coneixements tecnics o estudis per a desenvolupar-la.
    Que aquest "professional" sigui funcionari o no, no afecta al desenvolupament de la mateixa.
    Tens raó en que hi ha sobresous, etc però hi ha gent treballant en això. I no de la DG...
    El tema de la prevenció de riscos clama al cel...
    Per cert, no sóc anònim i fa 10 anys que sóc Voluntari..

    ResponElimina
  5. Perdoneu, però "contractual" implica una relació que NO és la que correspón al BV, ni amb el "nomenament".
    si no hi esteu d'acrod, feu la consulta a un advocat i veureu que us diu el mateix que jo.
    Tot i així, MAI es pot dir que hi ha una relació "laboral", doncs NO hi ha CAP contracte "laboral". Per tant: NO es pot dir que manca "Prevenció de Riscos LABORALS".
    Altra cosa es que SI hauria d'haber-hi estudis sobre l'accidentalitat dels BV. Ja ho he dit abans. Però aquest estudi no te res a veure amb el tema de "prevenció de riscos LABORALS".
    I pel que fa al tema de "sobresous", sembla que es comença a parlar una mica clar del tema. Espero que siguem capaços, entre tots, i també amb la DG, de fer "neteja" d'aquestes males practiques, que considero (i també molts dels BV's)és del tot equivocada i "prostitueix" l'origen dels BV!!

    ResponElimina