dimarts, 28 de maig del 2013

O ara o mai!


CRIDA ALS BOMBERS/RES VOLUNTARIS/RES DE CATALUNYA!



Ja és oficial! Us passo el mail que s'ha fet arribar a tots els parcs:

A tots/es els/les bombers/res voluntàris/res de Catalunya:

Els representants dels Bombers Voluntaris al Consell de Bombers Voluntaris de Catalunya, com a òrgan legal i oficial de representació de tots els Bombers Voluntaris de la Generalitat de Catalunya i la junta de l’Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya (ASBOVOCA), impulsen la següent crida adreçada a tots/es els/les bombers/res voluntàris/es:

Creiem que ha arribat l’hora d’organitzar-nos i plantejar entre tots i totes una línia unitària d’actuació, amb la intenció que se'ns respecti, se'ns valori i es compti amb nosaltres per tal de configurar el cos de bombers de Catalunya pel segle XXI.

Pensem que la millor manera de fer-ho és organitzar una jornada de debat. Aquesta jornada de debat, serà presidida per 3 representants del Consell, dos representants de l'Asbovoca, dos bombers voluntaris i per un moderador.

La jornada de debat està oberta a TOTS i TOTES els bombers/res voluntaris/res de Catalunya.

Amb la idea de configurar un ordre del dia, demanem que tothom que vulgui, ens envii les seves inquietuts i aquells problemes i qüestions que creieu que s'han de tractar i parlar. L'objectiu d'aquesta jornada és establir unes directrius que siguin assumides pels nostres representants, tot comprometent-se a defensar-les, i creiem que la millor manera de fer-ho, és escoltar la veu dels bombers/res
voluntaris/es.

La jornada de debat es celebrarà a la ciutat de Martorell el proper dissabte 8 de juny, a les 10 del matí.

Demanem que tothom que vulgui assisitr-hi, ens envieu abans del 2 de juny, la vostra confirmació, així com també ens podeu enviar, també abans del 2 juny, allò que creieu oportú que cal incloure en
l'ordre del dia. L'adreça és: jornadadebatBV@gmail.com

El 6 de juny enviarem l'ordre del dia definitiu, així com el lloc exacte de la trobada.

És molt important la participació de tothom. Sovint és critica que des del nostre col·lectiu no es fa res, doncs ara, volem passar de les paraules als fets, amb la premissa clara que la unió fa la força.

Moltes gràcies!

Us hi esperem!!

1 comentari:

  1. Bon dia, Marc.
    soc BV des de fa mes de 25 anys.
    en primer lloc agrair i felicitar l'iniciativa. fa temps que s'hauria d'haber fet aquest pas tant important DINS els BV!!
    ara bé, crec que el debat que cal fer ha de ser el mes "transparent" possible. M'explico.
    Cal diferenciar QUÈ som els BV: "sense anim de lucre"!! del que PODRIA ser la figura a voltes plantejada del "BTP" (Bomber Temps Parcial).
    M'agradaria que aquesta diferenciació fos MAXIMA, per tal de no "embrutar" ni "desfigurar" la funció del BV.
    TYotes dues son bones. Totes dues son possibles. Però no poden ser la mateixa!!!
    No se si podré venir a l'assemblea, pel que et demano trametis aquesta proposta a la resta de companys BV:
    Diferenciar CLARAMENT dues figures:
    - BV: com diu el seu nom, sense vinculació laboral de cap tipus, sense compensació. Aixó si: amb un reconeixement social important, una BONA assegurança médica (tant per actuació com privat).
    - BTP: amb vinculació laboral. unes hores a la setmana, unes hores al mes, amb certa flexivilitat. Exigencia de formació, coneixements i "estat físic".

    Per mi, aquest és el camí que hem de buscar: mantenir el BV com el que era en el seu origen (amb dignitat) i proposar nova forma de relació, el BTP.

    Salutacions,

    ResponElimina