divendres, 26 d’abril del 2013

Dia Internacional de la Seguretat i la Salut Laboral.

La Generalitat de Catalunya ens recorda que avui 28 d'abril és el Dia Internacional de la Seguretat i la Salut Laboral. 

Aquest recordartori se'l podia aplicar a si mateixa, especialment pel que fa als bombers voluntaris. Més que res, perquè els bombers voluntaris NO tenim delegats de prevenció, salut ni seguretat. NO tenim un “Pla d'actuació i mesures a adoptar en cas de possibles situacions d'emergència dins el propi parc”. NO tenim una “Guia per l'avaluació de riscos laborals”. NO passem exàmens de salut anuals. NO se'ns té en compte en cap estadística ni estudi del Servei de Coordinació de Salut Laboral i Prevenció de Riscos de la DGPEIS. 

Alguns diuen que com que els bombers voluntaris no som "treballadors" doncs que no se'ns pot aplicar cap estatut ni cap normativa. Però oi que fem la mateixa feina que els bombers professionals? Oi que correm els mateixos riscos? Oi que també el nostre estat físic i salut és important? És inadmissible que en ple segle XXI, la Generalitat tracti els bombers voluntaris amb polítiques de prevenció i seguretat típiques del segle XIX. 

El pitjor de tot és que la deixadesa és absoluta sota un argument legal i altres excuses típiques de picaplets.  NO existeix una clara voluntat de solucionar el problema. Prou d'excuses de mal pagadors!

En definitiva, abandonats i indefensos. Un gran "et felicito fill" per la Generalitat de Catalunya i especialment per la DGPEIS! Ole tu!

2 comentaris:

  1. Marc!!
    Estas "pixant fora de test"!!
    precisament, al ser "voluntaris" no tenim cap relació "laboral", per tant no podem ni hem de tenir cap de les figures que reclames i dius que no tenim!!
    Siguem seriosos amb les coses. I si no les coneixem, no diguem bestieses!!

    ResponElimina
  2. em sembla que et tu que pixes fora de test!! Soc voluntari, però també soc bomber i per tant, exigeixo, per la meva pròpia seguretat, per la dels meus companys (professionals o voluntaris) i per la de la ciutadania, tot el mencionat anteriorment. O és que et penses que tot el que demano és per capritxo? Segons tu, què faig de bomber sense cap garantia de seguretat laboral, ni de prevenció?
    Ah! i si el tema és només perquè no tenim cap relació laboral, doncs ja em podem fer un contracte, ja que jo vull i haig de fer de bomber, amb totes les garanties en aspectes de prevenció i salut laboral.
    I em sap greu, però les bestieses les dius tu, al no voler que tinguem tot el que demano. Noi, que estem al segle XXI!!

    ResponElimina