dimarts, 26 de març del 2013

Porta oberta als incendis forestals


L'esborrany de la “Ley de Montes” amb què treballa el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient espanyol ha encès totes les alarmes ja que segons l'article 50, que tracta del "manteniment i restauració del caràcter forestal dels terrenys incendiats", inclou que: "amb caràcter excepcional les comunitats autònomes poden acordar canvi d'ús forestal quan concorri un interès general prevalent".

Aquest interès general "ha de ser apreciat mitjançant llei", i segons l’esborrany, "sempre que es tracti de terrenys de titularitat pública i que s'adoptin les mesures compensatòries necessàries que permetin recuperar una superfície forestal equivalent a la cremada". Però ja sabem com les gasten alguns polítics (molt ben aconsellats pels empresaris) i que vol dir per ells interès general: urbanitzacions, camps de golf, parcs temàtics, autopistes, aeroports... L'excepcionalitat convertida en norma.

Això és un porta oberta de bat a bat als incendis forestals intencionats. Amb aquesta llei, qualsevol incendi forestal, qualsevol muntanya que cremi, pot generar un canvi d’ús. I clar, com en aquest país, les "casualitats" i les causes "fortuïtes" estan a l'ordre del dia, prepareu-vos per viure una autèntica política de terra cremada. Allà on hi havia arbres, ara hi haurà urbanitzacions, autopistes o el que li vingui de gust al politiquet de torn.  És una nova eina al servei de l’especulació i la desforestació.

Actualment no pot haver-hi un canvi d’ús de terrenys forestals cremats en els següents 30 anys a l’incendi, però clar, 30 anys és massa temps per la fauna encorbatada corrupte i avariciosa que plana com aus de carronya en aquest país.

Estarem a l’aguait de com evoluciona aquesta llei...

1 comentari:

  1. Hola Marc, encara espero la teva resposta al article:
    Què ha d’incloure el nou reglament de Bombers Voluntaris?

    Salutacions

    ResponElimina