dilluns, 19 de maig del 2014

Estiu del 2014, sense bombers voluntaris?

Fa mesos que l’olla dels bombers voluntaris està fent xup-xup i està a punt d’explotar si la DGPEIS no hi posa remei. 

Aquest estiu és possible que alguns parcs de bombers voluntaris no puguin obrir o no puguin cobrir serveis fora de la seva principal zona d’actuació i influència per manca de bombers voluntaris. De fet, ja fa un parell de mesos, que en algun servei, alguns parcs de bombers voluntaris de Lleida i Tarragona no han pogut estar operatius, ja que no han trobat personal. 

Aquesta manca de bombers es tradueix bàsicament per dos motius i que són dues cares de la mateixa moneda: manca de convocatòries d’accés i desmotivació. Els bombers voluntaris tenen una manca real d’efectius. Amb el pas dels anys molts bombers voluntaris ho han deixat de ser-ho (per múltiples raons), i el fet que no hi hagi convocatòries anuals i amb un mínim de personal per cobrir les baixes reals, ha anat agreujant la situació. 

Però cal apuntar que molts d’aquests bombers que ja no venen pel parc, ho fan perquè s’han desmotivat, i els pocs que queden, tampoc tenen molta il·lusió per una sèrie de menyspreus i deixadeses per part, tant de la DGPEIS, com per sindicats i companys professionals i també per comandaments. Això està comportant que cadascú anteposi la seva pròpia seguretat i interessos laborals i familiars al fet de ser bomber voluntari. 

La pregunta que es fa tothom és ben clar: “Ens hem de continuar jugant la vida, si no existeixen unes mínimes garanties de seguretat, de que es compleixin reglaments i drets, de que tinguem bona assegurança, en definitiva de que es vetlli per la dignitat dels bombers voluntaris? 

A continuació exposo una sèrie de factors que produeixen aquesta desmotivació (no hi ha un ordre a seguir, ni cap més important que l’altre, sinó que tot suma): 
  • Retallades en les indemnitzacions per incapacitat temporal. I la quantitat de les indemnitzacions per invalidesa o mort són insuficients.
  • Retards importants de mesos i mesos alhora de percebre les indemnitzacions per baixa i les compensacions econòmiques. 
  • Impossibilitat de conciliar la pròpia feina laboral amb ser bomber voluntari: és obligatori 12 hores de descans després de treballar i també entre serveis de llarga durada o reguardes.  
  • La modificació del reglament fa tres anys que dura. Malgrat que la intenció era canviar coses puntuals, s’han canviat articles sense el consens dels bombers voluntaris i no s’ha aprofitat la modificació per canviar coses més importants i necessàries, que pel fet de no fer-ho, se’ns hipoteca durant uns quants anys més. 
  • Cap expectativa real de modificar la Llei de Bombers, ni de fer cap estudi sobre el model mixt i les seves mancances i solucions. 
  • Nul suport de la DGPEIS a bombers voluntaris que han hagut de plegar a causa de incompatibilitat laboral o amenaces en les seves empreses. 
  • Nul suport de la DGPEIS a bombers voluntaris que han patit accidents laborals en servei. Enlloc d’assessorar-los se’ls ha "jutjat" inquisitorialment. 
  • Poca oferta formativa i de pràctiques cap als bombers voluntaris.  I si comparem el còmput d’hores, els bombers voluntaris fem menys que els professionals. 
  • Cap convocatòria de caporals i sergents voluntaris, en un clar incompliment del Reglament. 
  • En alguns serveis, els bombers voluntaris NO s’activen per ordre directe del cap de guàrdia, quan la seva presència ajudaria i reforçaria els parcs de bombers professionals. Aquest fet NO és anecdòtic i cada vegada més és una realitat en les regions metropolitanes. 
  • Poc reconeixement pel fet de ser bomber voluntari en el Grau Mitjà de prevenció, extinció d’incendis i salvaments. 
  • Comunicats i declaracions per part dels sindicats de bombers professionals cap als bombers voluntaris, errònies i manipulades, que l'únic que aconsegueixen és no aportar res i crispar la situació entre companys en una actitud de menyspreu absolut i un intent de dinamitar el model mixt. I des de la DGPEIS no ha hagut mai una resposta contundent cap aquesta manca de companyerisme. 
  • Els bombers voluntaris no tenim delegats de prevenció, salut ni seguretat en cap òrgan de representació dins la DGPEIS, ni tampoc passem exàmens de salut anuals, ni se'ns té en compte en cap estadística ni estudi del Servei de Coordinació de Salut Laboral i Prevenció de Riscos de la DGPEIS. Estem abandonats pel que fa a polítiques de prevenció i seguretat laboral. 

És per tot això, que molts bombers voluntaris, que fins ara no han dubtat a sacrificar-ho tot per ajudar la societat, ara s’estan plantejant si cal continuar, ja que totes aquestes mancances i menyspreus, suposa problemes i inconvenients tant en l’àmbit laboral com el familiar. 

Que a ningú li agafi per sorpresa, si aquest estiu, algun parc de bombers voluntaris, no pot fer un servei o un relleu per manca de personal, per tots els motius que he exposat anteriorment. 

I la responsabilitat no serà ni dels caps de parcs, ni dels propis bombers voluntaris sinó dels qui té la solució a tots aquests problemes: la DGPEIS.

25 comentaris:

  1. Es poden solucionar els conflictes sense haber de tancar parcs ni de anar em contra de la dg perque lo unoc que acabaran fent es emportarse vehicles i tancar parcs

    ResponElimina
  2. El problema es que ja fa molts anys que desde el col.lectiu dels BV s'esta avisant que el model a anat degenerant fins arrivar al punt del colapse estructural, els motius? La deixadesa de polítics que només es recorden de nosaltres per fer se la foto quant els hi convé.
    A dia d'avui s'ha arrivat a la trista situació de que molts ens estem jugant el futur de la nostra família en cas d'accident amb algun servei, per culpa de no tindré una assegurança que almenys en aquest fatídic cas tant de baixa com d'invalidesa, ens asseguri algun tipus de cobertura que ens permeti no quedar en l'indigencia, ens juguem que a les nostres feines ens fotin fora per plegar per atendre algun servei, ja no parlem dels calers que deixem de guanyar quant falten a la feina, i de les moltes hores que els hi roben a la família i que mai ningú no ens tornarà........ i molts mes motius per els quals ens fa preguntar si val la pena continuar possant-nos l' equip i sortir als serveis!
    Ja no ens sentim recolçats i la veritat es que si no cambia molt la cosa això ja no se si el model de bombers d'aquest país tant de voluntaris/funcionaris tenen futur.... i el pitjor de tot es que per molt que algú pensi que es pot prescindir de nosaltres, li recordo que ni els països que econòmicament estan a anys llum de nosaltres s'han plantejat mai de prescindir del model de Bombers funcionari/Voluntari.
    Tots plegats funcionaris/Voluntaris ens queda molta feina si de veritat volem que això tingui futur.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Laltre cara de la moneda es el munt de trepas i remoras que han entrat fen daquesta tasca el seu modus vivendi i el cortijo particular de familiars i amics.Aixo es una lluita que dona molt poques satisfaccions i molta feina.Ningu abandonara la gent a la seva sort perque ara hihaguin maldades .el que hagui perdut motivacio pobret que plegui.o es dediqui a fer una altra activitat social altruista.

      Elimina
  3. el problema es k el voluntaris sou bombers low cost i sempre aneu amb els pantalons a retaló i unes bones genolleres.
    Marc celebro el teu escrit i k posis sobre la taula totes les mancances.
    Ho he dit moltes vegades a l'administracio se li enfot bombers i nomes va a favor dels voluntaris quan li interessa i pq us paga 4 duros.
    Les realitats son les k son,
    model mixt actualnes una vergonya, com s'enten lleida sense professionals o puigcerda k te fins i tot vehicles especials (la puta politica tmb hi esta pel mig amb uns caps de parc confabulats amb els alcaldes com passa a puigcerda).
    Tambe fora bo k fessiu un cens per saber quan voluntaris hi ha actius, potser no caldria ni comprar EPIs nous.
    Despres Marc has d'entendre k aixo d'obrir parcs de manera obligada o programada, diga-li com vulguis, difereix molt del concepte voluntari. Es totalment una feina i per tan tornem a fugir del model mixt,
    pero a sobre de manera encoberta i aixi no cal pagar seguretats socials ni declaracions de la renta ni res de res.
    Jo entenc k un voluntari ha de cubrir les seves despeses quan ha d'anar al parc, pero fora bo tmb per guanyar-vos la resta del col.lectiu, k tinguessiu un maxim anual,d'aksta manera tmb us treurieu de sobre molts problemes i conflictes. Es lleig k una labor voluntaria sigui un sobresou o el pluri.
    Apa nois. Salut i força.
    Oriol Montero parc de Cornella

    ResponElimina
    Respostes
    1. Oriol,
      Moltes gràcies per la teva resposta. Discrepo en bona part del que dius, però no per això, el debat s'ha de finalitzar. Evidentment que hi ha moltes coses que dins els bombers voluntaris han de canviar, però si segueixes una mica el meu blog, veuràs que jo sóc el primer en denunciar moltes coses. El que està clar, és que malgrat la discrepància hem de parlar amb respecte, ja que tard o d'hora, coincidirem en un servei i haurem de treballar colze a colze. Cal una regularització del model mixt i sobretot definir bé el model de bombers voluntaris, però pensa que ara tot el que es fa, està reglamentat i aprovat, per tant, ningú fa res al marge de la llei.

      Elimina
  4. Marc per obtindre la major part dels drets que demaneu que per mi son justos i llògics haurieu de esser treballadors,voleu la part bona del funcionari sou formació i reconeixement ,assegurances mutues .....pero seus oblida explicar com accediu a aquestos llocs de "treball" totalment a dit, amb oposicions individuals,sense obligació de fer guardies....cobrant bastan la hora i sense declarar, que aneu als serveis per lliure,marxeu dels focs quan us cal,que no se us poden demanar responsabilitats legals/expedientar perque no pertanyeu a l escala laboral (reconegut per caps de guardia)...
    Teniu raó en el detall pero si valorem el conjunt....si fossiu voluntaris de veritat...no cobrarieu com fa la gent q cuida avis o nens a sant joan de deu..i la "voluntat" no se us acabaria quan arriba l estiu per pressionar a la DG ,o el cap de setmana quan esteu de finde ....i sobretot i el mes important sino tinguessiu els vostres "cortijos" i hauria molta gent amb feina tant fixe a l hivern com temporal/laboral a l estiu...us hauria de caure la cara de vergonya sapiguent com heu accedint alguns a les places quan sortiu a foc ..... asobre us feu els ofesos.... per flipar!!!
    No posso el meu nom pq malauradament per mi i per els clients haure d entrar algun foc de vivenda amb alguns de vosaltres i no ajudaria gaire a "l ' equip" i el ciutada es qui menys culpa te....

    ResponElimina
    Respostes
    1. Posa el nom homeee!!!!! "L'equip" t'ho agraïrà!!!!!!

      Elimina
    2. Perdo, quan parles de sobresou, a que et refereixes: torn fantasma, guàrdies complementàries o major dedicació? I això, no treu llocs de treball? Entre tots podem autocrítica per la part que ens toca, sense criticar els demés.

      Elimina
    3. Hola (escrit de les 10:54 sense nom).
      Evidentment tens molta raó en moltes coses, però torno a dir, que tot el que es fa, es fa reglamentat i aprovat, per tant, res ni il·legal ni al·legal. Si has anat llegint el meu blog, veuràs que sóc el primer que demano.
      Em sap greu dues coses, primer alguna manca de respecte cap a nosaltres, i segon que no vulguis posar el teu nom. Si volem solucionar les coses, hem de parlar i per parlar, hem de donar la cara. No has de tenir por de res. Jo no la tinc.

      Elimina
  5. A l'administració en aquest moment sol l'interessen els números. Tant els bombers voluntaris com els professionals estem malament.
    Vosaltres us queixeu (amb raó) de les cobertures socials en cas d'accident i fins i tot per no assistència a la vostra feina habitual i poder assistir als serveis.
    En el nostre cas tenim des de fa molts mesos la discussió (perquè no es pot dir que hagi estat un negociació) sobre l'increment de les hores a treballar durant el període estival i les retallades al sou (com la resta de treballadors de la Generalitat), a més d'altres temes específics que no esmento per no avorrir. En aquest moment l'administració catalana no negocia, és una paret i acaba imposant la seva raó.
    De forma comuna tenim les mancances de personal (uns plegueu, nosaltres ens jubilem i també hi ha qui ha tingut accidents) i no hi ha convocatòries de cap mena. Els parcs cada cop tenen menys bombers (voluntaris i professionals). Tenim els vehicles en les pitjors condicions des que fa 15 anys es van canviar els Comets i Egipcis. Els parcs (alguns de luxós disseny) tenen escàs (per no dir nul) manteniment. Altres s'han quedat per renovar i es desconeix quan podran iniciar-se els projectes de reforma o construcció.
    Evidentment l'espiral de confrontació entre vosaltres i nosaltres tampoc ha ajudat, però del que estic convençut és que si hi ha un model o una planificació de com ha de ser el Cos de Bombers de la Generalitat "ells" la tenen molt amagada, i n'estic totalment segur de (i així serà per molts anys) el que hem viscut ha estat el millor que ha pogut donar el Cos de Bombers, perquè el nou model ho trinxa tot.
    Recorda el que has viscut fins ara, perquè mai més ho tornaràs a veure.
    Decebedor.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Alfons,
      Moltes gràcies. Com sempre directe al gra i molt clarificador. El que està clar, és que o lluitem plegat o mai anirem enlloc, ni un ni altres.
      Una abraçada!!

      Elimina
  6. Em sembla que tothom està dacord en una cosa, es necessari un nou model.
    Mixt o no ha d'estar regulat i ha de cobrir les necessitats de la societat actual.
    Si el model és mixt i s'opta per que hi hagint BBVV s'ha de regular be i elaborar un model en el q tots estem d'acord. Ningú té tota la raó.
    Tradicionalment a tots els cosso de voluntariat se'ls ha compensat d'alguna manera, econòmica, amb formació, amb viatges a no se on, etc... Parlem de Creu Roja, PC, altres també de bombers. Crec que en el cas q ens ocupa el mes important es tenir al personal motivat, ja que si no es així no obtenim la resposta necessària quan hi ha la necessitat. Per tant no estic d'acord que la misèria que percebem els bbvv com a compensació per servei prestat sigui nomenada com a sobresou. Per mi un sobresou seria percebre una remuneració per una feina extra. I com ja s'ha dit avans lo nostre no es una feina.
    I el fet de que no sigui una feina no vol dir q haguem de renunciar a una seguretat i a unes bones condicions per desenvolupar les nostres tasques q son iguals de perilloses que las de bombers assalariats.
    Si hem de fer les mateixes funcions i hem de servir al ciutadà amb la mateixa qualitat hem de reclamar la mateixa formació, la mateixa cobertura en cas d'accident, la mateixa protecció en matreria de riscos lavorals (o voluntarials) i el mateix reconeixement i acceptació. I com no, la mateixa forma d'accés. Prou d'enxufats!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A l'escrit de les 13:12 (sense nom).
      Moltes gràcies, la teva aportació complementa i molt el meu article!
      (la propera vegada, signa amb el nom, que així ens coneixem tots).

      Elimina
  7. Marc, tens raó quan dius que necessiteu formació. Que voleu la mateixa formació que els funcionaris. Però això s'ha de demanar també per accedir al cos.
    El curs bàsic de bombers voluntaris és de 186 hores, més 24 hores de pràctica a parc. El curs per a bombers funcionaris és de 650 hores, més 240 de pràctiques a parc.
    Quan vaig preguntar per aquesta gran diferència, si la llei ens dona les mateixes atribucions, em varen contestar que era perquè l'Associació de bombers voluntaris es diu que el curs bàsic que permet l'accés al cos de bombers voluntaris de la Generalitat, no pot ser més llarg perquè treballen i no tenen tan de temps per dedicar-lo a la formació.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ramon,
      Gràcies per això no és del tot cert. Encara que duri més temps, el curs es pt fer. El problema és que el curs es fa només els caps de setmana i mai s'ha provat de donar classes ni entre setmana (que pel tipus de feina que tenen molts bombers voluntaris, també podrien fer classes entre setmana), ni tampoc donar classes virtuals (alguns mòduls o apartats es podrien fer des de casa o des del parc).
      Sigui com sigui, fa anys que es reclama que les hores siguin les mateixes, i fa anys que ningú vol solucionar el problema.

      Elimina
    2. Quan jo vaig fer el curs el 2000 a l' escola de Reus el podies fer o en cap de setmana o entre setmana.

      Elimina
  8. Jordi- regió de Lleida20 de maig del 2014, a les 19:11

    Ja comença a cansar veure que a tot arreu on un Bomber Voluntari opina de l'estat actual del cos, de les millores que fan falta, i de com es veu el futur de negre....... automàticament s'ompli de comentaris on se'ns fot de volta i mitja, estem mal formats, només volem els calers, marxem dels serveis quant volem, etc, etc..... on sembla que és nostra la culpa de tots els mals dels bombers funcionaris!!

    Que si!, senyors, aneu pensant així!, alguns ja fa dies que treballem per millorar les coses als BV, tenim clar molts dels mals del nostre col·lectiu, sense donar les culpes als companys funcionaris, la vostra guerra en moltes coses ens és comuna encara que no us agradi reconeix-ho, però en comptes de voler anar a una, parlar i lluitar per un cos millor, us entesteu a fotre la merda a nosaltres i anar a seguir uns sindicats que l'única cosa per la qual lluiten és per la seva puta cadira!!, molta gent malgrat tot el que ens foten i ens diuen, estem intentant marcar les línies a seguir per què la Catalunya que mai tindrà accés fàcil als serveis professionalitzats d'emergències (la rural-de pocs habitants i vots), pugui tindre el mateix dret a tindre un cos de Bombers no tan bo com el professional, que sembla que nomes doneu vosaltres. Encara que no us ho creieu, en moltes parts del territori l'única cosa que tenen i tindran serà el mal servei que sembla que donem els Bv, i per sort!, molts d'ells si!, són conscients de què el dia que aquesta figura desaparegui no hi quedarà res.....


    Amb molts de vosaltres (no tots per sort) us caldria tocar de peus a terra d'una puta vegada, perquè si algú es pensa que en aquest país, si mai torna la bonança...... es fotran 10000 places de bombers funcionaris, és que potser encara no s'ha assabentat de gairebé res! Comenceu a mirar a comunitats com la de Galícia, on els senyors polítics ja han implantat el model de Bombers privats "Low Cost".


    Molts de vosaltres amb la vostra manera de fer i esteu col·laborant, i quan això passi!, també li foteu les culpes als Bombers Voluntaris.


    Si la gent va a la una es podrà fer molta feina, això si!, des del respecte a tothom, i vulguen ser constructius i dialogants!, tots plegats en fa falta mirar-nos el melic, perquè de merda en tenim tots molta i no per tirar-la a sobre dels altres, farà que ens en quedi menys!




    Salut a tots!

    ResponElimina
  9. La manca de personal jo la solucionaria amb l'accés de personal que dicta l'actual reglament, tal com fa anys que es fa, ja que això de la llei de bombers va per llarg i el nou reglament també. Hi han molts parcs de voluntaris que cada cop costa més trobar personal actiu.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, si, i obrint les portes a més bbvv exufats, amiguets d'aquest o de l'altre, o fills de sots-pepito o Sierra-menganito o Papa-Fuentes. La llei i el reglament ha de canviar, i ha de canviar a fabor de que tot aquell q tingui relació amb la administració ho faci en igualtat de condicions, per les seves capacitats.
      Més val esperar una mica més i fer les coses bé, q anar possant parxes i més parxes.

      Elimina
    2. Això ja està escrit, vull dir la manera d'accés, per sistema d'oposició o algo semblant, nomes falta qe els de dalt ho signin i llavors convoquin places de BBVV d'una vegada.

      Elimina
  10. Ja em perdonareu. Fa temps que segueixo el tema, amb certa distancia.
    Soc BV de fa motls anys i, em sap greu dir-te Marc, que la majoria dels BV que no obriran i/o no podran atendre serveis, ho fan simplement per una causa: PELES!!
    Si, així de clar!!
    Les poques coses que m'arriben, per que tampoc hi ha ganes de fer un debat "com deu mana" dins el col·lectiu, fan referencia a l'emprenyada per que no ens deixen "obrir els parcs cobrant per no fer res"!! Si!! diguem les coses pel seu nom. La principal "emprenyada" és el fet que han retallat les "hores pagades" de presencia al Parc, és a dir: paguen 10 hore x dia x 3 BV a cada Parc!!
    I això NO és just!!
    com ja he dit motles vegades, els BV hem de tenir formació, reconeixement, material, etc... però som VOLUNTARIS i, defacto, "complementaris" als funcionaris. ni millor ni pitjro. És el que hi ha. i a qui no li agradi, que faci oposicions!!

    El que reclamen ara alguns BV és poder "entrar per la porta del darrera". Si, ara aprlem del Bombers a Temps parcial, que si millores socials, ... mentides!! estic convençut (i molts com jo) que si demà ens diguessin que "pagaran" totes les hores que fem al parc, tindriem TOTS els Parcs de BV oberts de 11 a 21 hores, cada dia i amb un mínim de 5 BV.

    Si us plau: parlem clarament del que volem com a col·lectiu!!! i per fer això, cal ESCOLTAR TOTS els BV.
    Els que ara estan "parlant" en nom del col·lectiu, crec que NO representen la majoria!!
    Em sap greu, però cada dia estic mes avergonyit de pertanyer a aquest col·lectiu que, com bé comenta un altre mes amunt, només te interés en fer-ne el seu "modus vivendi". I si no, com podem justificar "sous" de mes de 2.000€ mensuals a algun BV???

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo no se si ets Bomber Voluntari o no, o potser un d'aquest del sindicat...... t'agrairia que no parlis en nom dels molts que tu dius que pensen igual que tu, si realment et preocupa tant el col·lectiu, aquest dissabte a Agramunt hi ha reunió extraordinària de l'asbovoca on es tractaran molts dels temes que preocupen la majoria, i que no són les peles com tu dius, aquesta reunió esta oberta perquè tothom i pugui dir la seva, crec que és un bon lloc per denunciar els abusos al servei, només cal que denunciïs a quins parcs es produeix i el personal que els fa, perquè ja cansa sentir sempre el mateix discurs sobre aquests que es fan rics fen de Bombers Voluntaris.

      No se si pertanys als Bv o no i el que tu dius que t´ha arribat, però crec que no t'has llegit gairebé el que es reclama des de fa temps a la gent que ens preocupa l'estat actual dels Bv, crec que estàs pixant molt fora de test, a la meva regió ens costa trobar gent que com tu dius es vulgui fer rica i visqui a costa de la casa, el que sí que ens preocupa i molt!, als que fem serveis i no vivim d'això (la majoria) el fet de no tindre cobertes les necessitats mes bàsiques a nivell d'assegurança en cas d'accident o invalidesa, el material, la formació, i sobretot el respecte per als que cada dia donen la cara, per cert..... som molts els que deixen aquestes peles al parc per comprar material.

      Per això et demanaré que si realment t'estimes la casa i vols parlar clarament, vinguis a la reunió i exposis el que dius que et fa sentir vergonya de pertànyer al col·lectiu, i et demanaria que el que fan quatre no ho generalitzis a tot el col·lectiu, perquè de merda tots en tenim (funcionaris/Voluntaris).



      Jordi, Regió de Lleida

      Elimina
    2. Jordi, soc BV de la REMS. Fa mes de 25 anys.
      Certament coincideixo en el teu plantejament. En el teu cas, a Lleida, se que és força diferent (hi tinc coneguts i amics).
      Es cert que reclamem fa molt temps millores "socials", però també és cert que (almenys a la Sud) es va fer la proposta de canviar les "compensacions" per una assegurança privada. Saps quina va ser la resposta "majoritaria"? NO!! Volem les peles!!
      D'això ñes del que em queixo. I del fet que, alguns (sobretot a la Sud, que ñes el que més conec) quna arriba la nit, volen tornar cap a casa a dormir. I em sembla lícit! Però .. llavors no reclamem més del que volem donar.
      Simplement aquesta és la meva reflexió.
      Estic d'acord amb moltes de les reibindicacions, però com ja sabran els que porten temps a la casa, la darrera gran movilització que es va fer de BV (per cert, juntament amb funcionaris) es va acabar amb un "augment de sou". I tant tranquils!!
      Segurament hi ha molts BV com tu i amb l'esperit "voluntari", eprò ara per ara els que "remenen" més el tema, estan més per aconseguir "viure" del bomber, que no pas fer de Voluntari.

      Per ultim: també em vaig queixar a un company que està en el cotarro de les reunóns, que potser cal fer-ne més difussió. Jo aquesta que em coemntes ni la sabia!!

      Elimina
    3. Doncs potser aquest és el gran problema!, que s´ha de canviar els que "remenen el cotarro" hi ho emmerden tot al col·lectiu de Bv i al de funcionaris, ja ho sabem que hi ha algun personatge que fa temps que es passa de la ratlla, i que per culpa d'aquests 4 ens la carregem tots els voluntaris, esta clar que això és una lluita de tots!, funcionaris/voluntaris, que si no s'aconsegueix anar a la una serà difícil, però això també passa perquè es deixi de fotre merda els uns sobre els altres, i sobretot per part de tots entendre les diferents realitats del territori i de cada col·lectiu, perquè sense voler faltar a ningú, ja cansa la merda que ens foten dia si!, dia també als Bv, en resum...... saber quin model de "COS DE BOMBERS" necessitem, i sobretot el model que ens podem PERMETRE com a país, garantint la millor cobertura al territori, tenen clar el context actual....... on tothom fa el que pot i on ja és difícil anar tirant cada dia. Et dono la raó en què qui vulgui viure d'això que es faci funcionari!, però això no treu que es compensi els gastos i les pèrdues que suposa a molts deixar la feina i cobrir serveis sense marxar i no deixar penjat a ningú!. S'ha de posar un tope d'hores remunerades perquè no hi hagi personatges que abusin fotin xanxullos, i sobretot!, s'ha de parlar i ser constructiu!

      Si ets soci de l'Asbovoca com no, però creus que i pots dir la teva..... dissabte a Agramunt és farà aquesta reunió, si no vaig errat tant els membres del consell com els de l'Asbovoca van passar informació a tots els parcs de les regions d'aquesta reunió, pel que veig un dels problemes més urgents és fer arribar l'informació a tots els companys de manera més directa a cada voluntari, sense retards perquè no passi el que em comentes, potser cal aprofitar mes les xarxes per arrivar a tothom! dissabte s'ha de començar la renovació que fa temps que s'ha de fer a l'Associació i començar a donar nous aires als Bv. Si pots vindre seràs benvingut!

      Jordi, Regió de Lleida

      Elimina
  11. Tots els sindicalistes son els que foten merder!
    Que no us enganyin!
    Si si, enxufats diuen....com cansa sentir sempre el mateix.No dic que no hi hagin exufats que com a tot arreu algun hi ha, pero no deuen saber que els parcs de voluntaris estan en petites poblacions, per tant pel seu funcionament hi ha de haber gent de la poblacio on esta el parc perque sino ja m'explicareu com es fa per sortir als serveis....i clar! En un poble es coneix tothom, excepte "deixeu-m'ho dir" els peluts que porteu mitja vida fent de auxiliars forestals i alguns us coleu dins a bombers, perque anant al jornal 1/2 any i l'altre tocant-vos els ous fent campanyes...pues teniu temps per dedicar-lo a entrenar i estudiar i clar! Despres entreu SI, ole s'ho heu currat pero...i un cop dins que???? A viure la vida! Per aixo aquesta feina ja no es el que era.
    I els que no entreu....pues llavors voleu ser bombers voluntaris i com k no us deixen( perque alguns han demostrat ser uns autentics ganduls) pues llavors foteu canya als BV.
    Es la meva opino em sap greu si a algu s'ha sentit ofes.
    Ah si! El tema dels calers....2000€ al mes???? Carai! Deu ser un parc que surt molt! Els deuen cobrar al cap de 3 o 4 anys!
    Jo soc dels qui pensa que esta be sigui la quantitat que sigui, ( i mes en els temps que corren ara) de cobrar unes dietes.
    Ara! Aixo si sempre que siguin per serveis i no per anar a merdejar....k em sembla que TOT el col.lectiu
    De "Bombers" en sap bastant d'aixo...

    Salut gent!

    ResponElimina