divendres, 15 de març del 2013

ola ke ase, lluites o ke ase?


Fa dos mesos que tenim el nou director, i encara és hora que visiti un parc de bombers voluntaris. Potser encara s’està situant, però crec que ha tingut prou temps per fer una visita, ni que fos, per exemple, al Parc de Montmany-Figaró, que ho estant passant malament...
Corren rumors que ara, ens volen treure 1€ de la nostra compensació econòmica per servei realitzat. Sincerament, no em ve d’un euret amunt, euret avall. Crec que hi ha coses més importants. El que em molesta és que tota aquesta cantarella de la crisi sigui sempre culpa de Madrid, i el govern de la Generalitat, no tingui els collons d’enfrontar-s’hi com cal. Els bombers som estructures d’estat i amb els bombers no s’hi juga! De la mateixa manera, que els funcionaris són estructures d’estat i ja n’hi ha prou de tant retallada.
Falta poc per la campanya forestal i seria hora de començar a tancar certs temes. Els bombers voluntaris tindrem esquadra forestal?? Els bombers voluntaris haurem d’obrir els parcs tot l’estiu, com fins ara?
També m’agradaria saber com està el tema del reglament, i el tema de l’assegurança. I parlant de l’assegurança... fa un mes que vaig enviar una instància a la DGPEIS demanant quin model d’assegurança teníem i que m’expliquessin una sèrie de coses, i encara és hora que em contestin!
També caldria saber si haurà nova convocatòria de bombers voluntaris, què passarà amb els caps de parc, ara que s’acosten eleccions, si hi haurà els revocaments que es van prometre...i un llarguíssim etcètera...
Amb tot això on vull anar a parar?
S’acosten temps difícils i hem de buscar complicitats entre els bombers voluntaris. Està molt bé que jo escrigui en aquest blog, o que la gent es desfogui pel facebook o pel twitter, però a partir d’aquí, què més??
És hora de començar a organitzar-se, a seure, a veure’ns, a coneixe’ns i a començar a treballar per mobilitzar-nos pel nostre futur.
És hora de passar de l’enrabiada per internet, a l’acció al carrer.
És hora de buscar la manera d’organitzar-nos. I crec que des de l’ASBOVOCA ho podem fer.
És per això, que us convido a formar-hi part i a recuperar, aquelles mobilitzacions dels anys ’90 i aquell esperit de lluita.
No sé si aconseguirem alguna cosa, o no, però el que sí sé del cert, és que des de davant d’un ordinador poca cosa farem...
Què, quan quedem?? 

5 comentaris:

  1. Espero que tothom dediqui una estona a respondre les enquestes que estem rebent els voluntaris. És una enquesta que fa unes preguntes molt adequades i en la línia dels problemes que estem atravessant els bombers voluntaris actualment. És la primera vegada que dono la meva opinió fora del meu parc i sento que puc contribuir a millorar el Cos de Bombers.

    ResponElimina
  2. Els bombers professionals tambe tenim molts problemes. Convindria unir esfor¢os. Ni vosaltres ni nosaltres som el centre de l'univers. Cal que ho entenguem tots.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens tota la raó, si t'hi fixes, el meu pensament general en aquest blog, va sobre aquesta idea. En aquest article ho exposo: http://socbombervoluntari.blogspot.com.es/2013/01/o-lluitem-tots-junts-o-ens-enfonsem.html

      Elimina
  3. No voldria fer mala sang de res, però ... posats a demanar i a somniar ...per que no pensem bé que volem ser abans de demanar i exigir?
    M'explico. Fa 26 anys que soc bomber VOLUNTARI. Resalto lo de "voluntari", per que en els darrers anys s'ha perdut consciencia del que ovl dir i del motiu que ens va portar (a molts) a fer-nos voluntaris. Però ara no cal repasar l'historia.
    en moments de retallades importants, de risis majuscula etc., em sembla VERGONYOS que els VOLUNTARIS estiguem pensant TANT en el que cobrem o deixarem de cobrar!! Si, nois. diguem les coses pel seu nom: molts només pensne en el que guanyaran durant la campanya!!
    a veure: no som VOLUNTARIS??? Doncs ... NO HEM DE GUANYAR RES!!
    Si que hem d'exigir una "Compensació" de nivell, potent, inmillorable: per que no una bona assegurança d'accident? Per que en lloc de "cobrar" per fer una feian VOLUNTARIA no demanam que ens facin una assegurança com cal i una assistencia a una mutua com cal?
    molt sencill: hi ha molt "voluntari" que prefereix que paguin els "serveis" i d'aquesta manera tenir un "sou" mensual. I, com molts sabeu, estem parlant de sous considerables, alguns de mes de 1.000€ al mes!!
    Ja em perdonareu, però això per mi es un ESCANDOL i una VERGONYA que els "VOLUNTARIS" hauriem d'erradicar urgentment.

    I de cara a la campanya: senyors, que no hem estat sempre "oberts"? Que passa ara, que si no ens paguen no volem obrir? això és ser voluntari?
    Ja em perdonareu, però ... per aquí no anem bé!!

    ResponElimina
  4. És una visió molt acceptada el fet que els voluntaris no hem de cobrar res. Jo potser discrepo d'aquest tema, però ara per ara, NO és la meva prioritat. Com be dius, hi ha temes, MOLT més importants i urgents a solucionar. Però el que està clar, és que si ningú de nosaltres no fa res, no solucionarem res.

    ResponElimina