divendres, 31 de maig del 2013

Mossos contra Bombers

30 de maig del 2013. Manifestació de bombers professionals al Parlament de Catalunya, contra les retallades. Aquestes són les imatges que han donat la volta al món. Pels milers de bons policies, Mossos no es mereixen la imatge d'abusos, violència i brutalitat de la BRIMO. No és just que la bona feina de la majoria quedi malmesa amb imatges com aquesta. Cal depuracions dels responsables. 








dimarts, 28 de maig del 2013

O ara o mai!


CRIDA ALS BOMBERS/RES VOLUNTARIS/RES DE CATALUNYA!



Ja és oficial! Us passo el mail que s'ha fet arribar a tots els parcs:

A tots/es els/les bombers/res voluntàris/res de Catalunya:

Els representants dels Bombers Voluntaris al Consell de Bombers Voluntaris de Catalunya, com a òrgan legal i oficial de representació de tots els Bombers Voluntaris de la Generalitat de Catalunya i la junta de l’Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya (ASBOVOCA), impulsen la següent crida adreçada a tots/es els/les bombers/res voluntàris/es:

Creiem que ha arribat l’hora d’organitzar-nos i plantejar entre tots i totes una línia unitària d’actuació, amb la intenció que se'ns respecti, se'ns valori i es compti amb nosaltres per tal de configurar el cos de bombers de Catalunya pel segle XXI.

Pensem que la millor manera de fer-ho és organitzar una jornada de debat. Aquesta jornada de debat, serà presidida per 3 representants del Consell, dos representants de l'Asbovoca, dos bombers voluntaris i per un moderador.

La jornada de debat està oberta a TOTS i TOTES els bombers/res voluntaris/res de Catalunya.

Amb la idea de configurar un ordre del dia, demanem que tothom que vulgui, ens envii les seves inquietuts i aquells problemes i qüestions que creieu que s'han de tractar i parlar. L'objectiu d'aquesta jornada és establir unes directrius que siguin assumides pels nostres representants, tot comprometent-se a defensar-les, i creiem que la millor manera de fer-ho, és escoltar la veu dels bombers/res
voluntaris/es.

La jornada de debat es celebrarà a la ciutat de Martorell el proper dissabte 8 de juny, a les 10 del matí.

Demanem que tothom que vulgui assisitr-hi, ens envieu abans del 2 de juny, la vostra confirmació, així com també ens podeu enviar, també abans del 2 juny, allò que creieu oportú que cal incloure en
l'ordre del dia. L'adreça és: jornadadebatBV@gmail.com

El 6 de juny enviarem l'ordre del dia definitiu, així com el lloc exacte de la trobada.

És molt important la participació de tothom. Sovint és critica que des del nostre col·lectiu no es fa res, doncs ara, volem passar de les paraules als fets, amb la premissa clara que la unió fa la força.

Moltes gràcies!

Us hi esperem!!

dilluns, 27 de maig del 2013

Les retallades han arribat als bombers voluntaris.

Les retallades ja han arribat als bombers voluntaris. Bé, retallades en termes econòmics, perquè pel fa a formació, material, assegurança, equipaments, fa anys i panys que estem en precari i cada any, anem de mal en pitjor.
 
Ara, amb l'excusa de que cal estalviar, de cal reajustar pressupostos i mil mandàngues més, s'ha publicat en el Diari Oficial de Catalunya, una ordre on es fixa les quanties de les compensacions econòmiques pels bombers voluntaris.
 
Cal dir que cada dos anys s'han de revisar aquestes compensacions. En la revisió de l'any 2011 no es van augmentar ni baixar cap xifra, en relació amb la del 2008, i en la del 2008 es van establir per primera vegada, ja que les compensacions econòmiques no es revisaven des de l'any 1992 i les indemnitzacions des del 1996!!!  
 
Veiem tal com queda ara, i tal com estàvem abans (en parèntesis).
 
· Compensació econòmica per incapacitat temporal produïda per accidents en acte de servei, durant els primers 30 dies naturals d'incapacitat temporal.: 31'91 € (36,47€)
 
· Compensació econòmica per incapacitat temporal produïda per accidents en acte de servei, partir del dia 31 d'incapacitat temporal: 52'50 € (60€)
 
· Compensació econòmica per assistència a sinistres i serveis de reraguarda: 6,59 € per hora (7'53€)
 
· Compensació per assistència a pràctiques obligatòries: 16 € per mes (18'28€)
 
· Compensació econòmica per assistència als cursos de formació: 7,90 € per dia. (9'03€)
· Compensació econòmica per la realització de tasques complementàries de manteniment d'instal·lacions, materials i vehicles es fixa en 79,16 euros per mes (90'47€).
 
Així doncs, tota una retallada com una casa de pagès. I sincerament, puc arribar a acceptar que ens baixen alguna compensació econòmica, però que ens baixin les indemnitzacions per baixa...és ja el súmmum del desvergonyiment!! Ens estem jugant la vida i ajudant a la ciutadania a canvi d'una misèria. Ì això ni ètica ni moralment s'aguanta per enlloc. Ja n'hi ha prou de voler aprofitar-se de la nostra vocació!
 
I abans que algú em sorti amb el discurset que els bombers voluntaris som altruïstes i voluntaris i bla, bla, bla...li diré que primer es repassi tots els reglaments dels bombers al llarg de 150 anys i a veure si troba en algún lloc algún bomber que hagi treballat absolutament de franc i sense cobrar res de res.
 
Com que sempre la gent barreja i confòn termes, cal aclarir algunes coses: "altruista" vol dir per ajudar als altres (el contrari seria egoista); "voluntari" vol dir que fas una cosa perquè vols (el contrari seria obligat) i gratuït vol dir sense cobrar res (i el contrari seria renumerat). Els bombers voluntaris som altruistes, som voluntaris, però el que NO som és gratuïts.  Les compensacions econòmiques estan establertes en l'article 17 del Reglament dels Bombers Voluntaris, per tant, ni res il·legal, ni res al·legal!
 
En definitiva, més retallats i més en precari que mai. Gràcies!!