divendres, 23 de novembre del 2012

El meu vot, el #25N

Finalment arriba el dia més esperat dels darrers mesos: les eleccions al Parlament de Catalunya.
A aquestes alçades no és cap secret que em declaro sincerament i clarament independentista. El vot independentista enguany, està repartit en tres forces polítiques: Esquerra Repúblicana de Catalunya (ERC) Solidaritat Catalana per la Independència (SI) i les Candidatures d'Unitat Popular (CUP).
Abans que ningú se li escapi, Convergència i Unió no li incloc en aquest grup, ja que ells no són independentistes. I no ho dic jo, ho diuen ells: En els seus estatuts no ho afirmen, en el seu programa electoral tampoc surt la paraula "Independència" i fins i tot alguns dels seus dirigents han dit que estan en contra de la independència. 
CIU porta 30 anys jugant a la puta i la ramoneta i ara ha fet el mateix. Ha vist com el poble se li avançava (manifestació de l'11 de setembre) i ara per electoralisme ha fet un discurs ambigu per presentar-se com més sobiranista que altres vegades. Però no ens enganyem. Demanar fer un referèndum, una consulta o voler l'Estat Propi, no és el mateix que dir "vull una Catalunya lliure i independent políticament d'Espanya". Per tant, fer veure allò que no ets, amb mi no va.  I sincerament, tampoc ens enganyem, si Rajoy hagués acceptat el pacte fiscal, la política sobiranista de CIU hagués arribat a la seva fi, i ningú de CIU se li hagués hagut convocar unes eleccions anticipades i menys un referèndum per l'autodeterminació. Perquè la política del "peix al cove" és que sempre ha caracteritzat CIU. Per tant, aquesta "radicalitat" sembla més centrada en espantar Madrid que no pas en realment aconseguir la independència. 
Ah! i en el supòsit que fossin independentistes, la seves polítiques neoliberals, de retallades i privatitzacions, són d'un model de país, totalment oposat al meu, que tampoc em fa confiar en ells. 
Per tant, sense cap més preàmbul...
Aquesta ha estat una campanya molt apassionant i he tingut molts dubtes. He llegit molt, he escoltat molt, i sobretot he reflexionat molt. Tinc bons arguments per votar ERC, SI i CUP, i tinc molt bons amics a ERC, SI i CUP, però com que no puc posar tres paperetes, m'he hagut de decantar i ara ho he fet, per les CUP.

Jo finalment em decanto per les CUP.

I els meus motius:

Per no renunciar mai als Països Catalans. Per plantar cara a les retallades, privatitzacions i als bancs. Per la seva campanya electoral atrevida, sincera i fresca. Per ser l'autèntic motor de canvi que ens cal, sorgit de les lluites populars. Per aplicar una regeneració en la política. Pel seu discurs de defensa de la terra i el patrimoni. Per no abandonar mai la lluita al carrer. 
Finalment dir que desitjo que treguin el màxim de diputats, tant ERC com SI. I que la unitat ens acompanyi a partir d'ara, cosa que no ha estat així per culpa de molts egos i personalismes.


Una abraçada alegre i combativa!!!

ps: una estirada d'orelles a les tres formacions per no plantejar gairebé, per no dir gens, en el seu programa, les seves polítiques en matèria de seguretat, protecció civil i emergències, i no parlar pràcticament dels bombers. 

dissabte, 10 de novembre del 2012

Valoració campanya forestal pels sindicats.

Dimecres, 8 de novembre els tres sindicats dels bombers de la Generalitat de Catalunya van fer una roda de premsa per fer balanç de la campanya forestal. 

Sobre el foc de l'Empordà, entre d'altres qüestions, van denunciar que l'activació del protocol intern d'emergències del cos al nivell "M-2" no es va fer fins a les nou del matí del dia 23 de juliol. I no a les nou del vespre tal com va assegurar en la seva compareixença parlamentària el conseller d'Interior, Felip Puig. Aquesta activació hagués dotat d'un 50% més d'efectius sobre el terreny "12 hores abans". Segons els sindicats és raonable que en un foc d'aquestes dimensions hi hagi "descontrol" però no que arribin tard les dotacions necessàries. A banda, els sindicats van denunciar que la decisió de desviar el trànsit per la carretera de Portbou, on van morir dos ciutadans francesos, es va prendre sense consultar-ho amb els caps dels bombers.

També van lamentar que abans de començar la campanya s'havien acordat unes mesures organitzatives que haguessin garantit la prevalença de set columnes mòbils -una vintena de professionals distribuïts en vehicles pesats i lleugers- repartides per tot el territori i de 35 dotacions susceptibles de ser activades en l'espai de temps d'una hora, però això no es va aplicar.

Pels sindicats la suma d'aquests factors va provocar que durant les primeres hores del foc de l'Empordà el cos no disposés dels efectius que requeria l'emergència. "Hi havia més de 600 punts calents diferents, entre masos i poblacions amenaçats per les flames que exigien la presència d'efectius però no van arribar", van declarar.

També van criticar la mala gestió de mitjans aeris, de contractació d'auxiliars de bombers i de la nul·la aplicació de les mesures acordades durant la "catapulta" electoral que va ser per a CiU "la comissió parlamentària d'Horta de Sant Joan".

Segons les seves xifres, la conselleria va contractar per l'estiu, novament 11 helicòpters 'bombarder' per 150 hores de vol quan l'experiència demostra que només són necessàries 75 hores per aparell. El cost de cadascun d'aquestes vehicles és de 450.000 euros per campanya, si la contractació s'ajustés més a la necessitat de vol real "feu números", van recalcar els sindicalistes.

Pel què fa als auxiliars de bombers, que són peons que col·laboren en la tasca d'extinció dels focs forestals, van denunciar que s'han repetit al llarg d'aquest estiu casos en que aquests efectius no han pogut entrar en acció perquè no hi havia camions.

Els auxiliars només poden anar als focs acompanyats per bombers professionals i transportats per camions conduïts per bombers professionals. La contractació de 850 auxiliars després de decidir per motius jurídics que enguany no podrien treballar en els parcs de voluntaris va provocar que s'hagin hagut de distribuir tots en parcs professionals que no comptaven amb prou bombers per portar-los als focs.

Sobre els dos anys de CiU al Govern català, els sindicats lamenten que la situació és "pitjor", no només per les retallades, sinó perquè, per exemple, no s'ha optimitzat en la gestió, ja que se segueix mantenint la bicefàlia d'una direcció general de Bombers i una altra de Protecció Civil. Els sindicats van qualificar de "deplorable" la gestió del conseller Puig durant aquests dos anys. "Només podem dir que li encanta sortir a escena", i que el servei públic d'emergències ha estat durant aquests dos anys "més polititzat que mai". 

Consideracions personals:
1) Els bombers de la Generalitat, estan compostos per 2.532 bombers voluntaris  i 2.556  bombers professionals. Per tant el % de bombers voluntaris és del 49’7%. Gairebé la meitat són voluntaris. Estaria bé, que en el proper balanç d'una campanya forestal, o de qualsevol cosa que afectés a la totalitat del Cos de Bombers, els sindicats, també comptessin amb la presència i l'opinió dels bombers voluntaris. 

Penso que ja n'hi ha prou de separar-nos (i ho dic per tothom). El que cal és unitat d'acció. Sempre lluitaran millor 5.000 bombers junts, que no pas 2.500 per una banda, i 2.500 per una altra. 

Evidentment que els bombers professionals tenen reclamacions pròpies que només els afecta a ells, per la seva condició de personal funcionari, però estic convençut que tenim moltes més coses que les compartim junts, i que alhora de reivindicar i lluitar, també ho hauriem de fer-ho plegats.

2) El fet que els auxiliars forestals tinguessin mancances alhora de pujar a un camió, es deu, gràcies als mateixos sindicats, que són els que van denunciar que no es podien contractar aquests auxiliars en parcs de bombers voluntaris. D'aquí passem a la dita de tants caps tants barrets, o tants parcs de bombers professionals, tants camions. Per tant, és lògic que manquessin camions, si els mateixos sindicats van vetar a la meitat del Cos. Sap greu que es queixin d'una cosa que van provocar ells. Segons els sindicats aquesta mesura es deu a una qüestió legal, però durant més de vint anys, auxiliars forestals han fet la seva campanya en parcs de bombers voluntaris, i ara de cop i volta, resulta, que això no era del tot legal. Jo em pregunto, algú "pagarà" per aquesta manca de responsabilitat durant tots els anys que els auxiliars forestals anaven a parcs de bombers voluntaris?

3) Seguint amb aquesta qüestió. Què passarà l'estiu que ve? Tenim per davant mig any per resoldre aquesta situació, perquè el que està clar és que no es pot repetir la situació d'aquest estiu, de forestals sense camió i el que tampoc està clar és que no es pot marginar a la meitat del col·lectiu de bombers de la Generalitat. 

Ja va sent hora que tothom tingui present, que malgrat tenir un model mixt, som UN SOL COS, i que caldria abordar-ho tot, des d'una perspectiva global de l'emergència, i no des d'una discriminació pel tipus de contracte que et relaciona amb l'administració. 



dimarts, 6 de novembre del 2012

Unos cuantos bomberos de L'Hospitalet por la NO Independencia

La sectorial de Bombers per la independència (BXI), de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), de la qual formem part, a títol individual, membres dels diferents col•lectius de bombers de Catalunya (Generalitat, Ajuntament de Barcelona, empreses i Aeroports) i de la qual jo en formo part, hem fet una manifest de cara a les eleccions al Parlament de Catalunya del 25 de novembre.
Aquest manifest l'hem fet circular per les xarxes socials, l'hem enviat als nostres associats i amics, i evidentment també l'hem enviat als parcs de bombers.
Tothom pot dir la seva i estar d'acord o no, en el manifest i sobretot estar d'acord o no, en reclamar la independència per Catalunya.
Aquests dies, els opositors a la independència de Catalunya (des de polítics a intel·lectuals), enlloc de donar propostes a favor de la integració de Catalunya a Espanya i de donar missatges en positiu, des del respecte i la tolerància, tot son desqualificacions, insults, xantatge, amenaces, por, etc...No tenen arguments per seduir-nos. Espanya porta 300 anys portant-se com un senyor feudal amb Catalunya i ara encara ho continua fent. 
I entre aquests opositors, també trobem bombers catalans. I jo que em pensava que els bombers érem un fet diferencial i que podríem aportar una llum a l'esperança i encetar un debat respectuós i democràtic...doncs no! 
La cultura dels insults i el menyspreu també estan instaurats en els bombers, perquè abans de ser bombers, son espanyols maleducats. I clar, així els va i així ens va...
Una mostra d'aquest odi cap a Catalunya, amb els típics insults i la típica xuleria i el típic anonimat: